Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:49:33

Від функціональних обмежень –до необмежених творчих можливостей і перемог

29.11.2013   16:49Агенцiя

28 листопада у художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею відбулось урочисте відкриття виставки ХІІІ міського фестивалю художньої творчості дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе – і в тебе повірять інші!», який щороку традиційно організовує до Міжнародного дня інвалідів Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Відкрив експозицію заступник міського голови Олег Баранков, відзначивши вагомі творчі здобутки авторів поданих робіт  та позитивну тенденцію залучення до творчої праці й самовираження засобами мистецтва все ширшого загалу членів нашої громади, яких тією чи іншою мірою торкнулась проблема інвалідності.

Директор центру соціальних служб  Наталія Кучеровська повідомила, що цього року учасниками виставки стали 59 дітей та молодих людей із функціональними обмеженнями з числа учнів міських загальноосвітніх шкіл та гімназій, Школи мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, Ніжинського обласного педагогічного ліцею, Ніжинського будинку дітей та юнацтва, студентів Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, вихованців Ніжинського дитячого будинку-інтернату, членів міської організації УТОГ та інші молоді особи.

Усього експозиція налічує 182 роботи, серед яких представлена також і  колективна творчість вихованців дитячого будинку-інтернату та Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Тематика і жанри творів досить різноманітні, як і техніки їх виконання. Тут і біблейська тематика з  образами святих, і мальовничі пейзажі рідного краю, художні фото, подарункові набори, рушники, сувеніри, жіночі прикраси, виконані посередництвом живопису, графіки, бісероплетіння, аплікації, ліплення, вишивки, різьблення по дереву, зернопластики, квілінгу, плетива, орігамі тощо. Яскраві життєрадісні сюжети, створені прагненням до світла й добра, дарують відвідувачам відчуття справжнього свята. «Від функціональних обмежень – до необмежених творчих можливостей і перемог!» - так визначила гасло цієї виставки волонтер центру соціальних служб, завідуюча бібліотекою-філіалом № 2 для дорослих Ніна Івасенко. Далеко не кожна людина, що отримала   від Господа міцне здоров’я, здатна по-справжньому оцінити такий дар і приймати з глибокою вдячністю, як не в змозі й  гідно використати його для самореалізації в цьому житті. Існує  багато прикладів того, як люди з тяжкими вадами здоров’я змогли досягти значно більших вершин – у мистецтві, науці, спорті, громадській діяльності на благо суспільства, урешті в боротьбі із самими собою, зі своїми недугами, – ніж їхні фізично здорові співгромадяни.

Метою проведення такого фестивалю є відкривати душі для добра й милосердя, пробуджуючи в людях  найвищі духовні й моральні якості, допомагати дітям і молоді з особливими потребами виявити й реалізувати свій найкращий позитивний потенціал, закладений в кожній людині від її народження.

На відкритті виставки «Повір у себе…» було висловлено пропозицію організувати аукціон художніх робіт її учасників, який за погодженням  з авторами може бути проведений по закінченні експозиції, під час новорічних і різдвяних свят. Від сьогодні ж, завдяки старанням колективу працівників художнього відділу музею, цікаву експозицію можна оглянути тут до 10 січня 2014 року.

А 4 грудня, о 13.00 годині, у Ніжинському міському будинку культури відбудеться друга частина фестивалю – концертна програма за участі дітей і молоді з особливими потребами та професійних художніх дитячих і молодіжних колективів нашого міста. Вхід вільний. Отже Ніжинський міський центр соціальних служб запрошує всіх бажаючих відвідати це свято мистецтва наших юних дарувань.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини