Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:50:30

У Чернігові згадали Леоніда Глібова

08.11.2013   11:15Агенцiя

У Чернігові відбулося вшанування пам’яті видатного українського письменника, байкаря та громадського діяча Леоніда Глібова (1827-1893) з нагоди 120-ї річниці від дня його смерті.

Ці заходи стали можливими завдяки сприянню Чернігівської міської «Просвіти» ім. Т.Шевченка, департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА та управлінню культури Чернігівської міської ради.

Спочатку просвітяни, музейні та бібліотечні працівники поклали квіти до могили байкаря на території Троїцького собору. Потім відбувся літературно-мистецький вечір пам’яті Леоніда Івановича Глібова у літературно-меморіальному музеї М.Коцюбинського.

Відкрив захід директор музею Ігор Коцюбинський. Про величезний внесок у розвиток демократичних традицій в Україні, популяризацію рідної мови та культури Леоніда Івановича Глібова підкреслили у своїх промовах – заслужений діяч мистецтв України, начальник управління культури Чернігівської міської ради Олег Васюта та доцент кафедри Історії України Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.Лазаревського Тамара Демченко.

Тема виступу доцента Чернігівського Національного державного університету ім. Т.Шевченка Василя Буденного «Леонід Глібов та дитяча література». Також виступили лауреати премії ім. Л.Глібова письменники Олексій Брик та Михась Ткач.

Окрасою заходу став виступ артиста обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, заслуженого артиста України Івана Круша, який виконав пісні на слова Л.Глібова. Учні 7-х класів ЗОШ № 20 прочитали байки Глібова. Кращі з читців були нагороджені книжками від КМЦ «Інтермеццо». Одним з організаторів цих заходів є активний просвітянин, заслужений лікар України Сергій Богдан.

Провела літературно-мистецький вечір заступник директора музею з наукової роботи Наталія Коцюбинська.

Підготував І.Коцюбинський

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини