Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:24:05

Виставка графіки “Зал очікування птахів і людей” відкрилася у Чернігові

05.09.2013   11:41Агенцiя

3 вересня в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відкрилася виставка графіки чернігівської художниці Лесі Синиченко “Зал очікування птахів і людей”.

На виставці представлено 20 робіт художниці . Більшість з них – книжкові ілюстрації.

Леся Синиченко: – Ці малюнки різних років – спроба сфокусуватися на моменті просторово-часового переходу з одного стану в інший. Очікування знайоме кожному. Воно як хиткий місток між минулим і майбутнім. Балансування між тим, що було і тим, що, ймовірно буде. Або не буде. Це пастка надій. Втім, очікування завжди пов’язане з надією. Іноді примарні передчуття замінюють зміст. Ми забуваємо кого і чого очікували. Втрачений час загострює відчуження. І починає здаватися, що лише очікування виправдовує безглуздість існування. Одночасно безліч елементарних подій наштовхують на думку, що безглуздо саме очікування.

Пам’ятаю, коли мама сідала писати якісь натюрморти, завжди ставила поруч маленький мольберт для мене. У п’ять років я вже заявила, що буду художником як мама і журналістом як тато. У 6 років відбулася моя перша персональна виставка – це були ілюстрації до міфів Давньої Греції. Щоліта відпочивала у бабусі на Іссик-Кулі. Вважаю, що саме Тянь-Шань і Чернігів, переплетення гір і стародавньої архітектури зіграли важливу роль у формуванні мого художнього сприйняття світу.

Леся Синиченко народилася 4 грудня 1978 у Чернігові. Працювала редактором, журналістом у різних українських виданнях. Серед них – “Нові Чернігівські відомості” (1995-1996), “Правда України” (1997-2000), “Без цензури” (2003-2007), “Комерсант Україна” (2007-2008), “Політика і Культура України” (2008-2009), “Слово Просвіти” (2010). Співпрацювала з журналами “Український тиждень”, “Главред”, “Жила”, “Cultura” ( Киргизстан ).

У 1994 році закінчила художню школу, в 2001-му – Національний університет імені Т. Г. Шевченка, Інститут журналістики. Оповідання та вірші Лесі Синиченко друкувалися в періодиці. Дипломант конкурсу “Нові імена України” (Образотворче мистецтво).

Персональні виставки художниці проходили в Чернігові, Києві та Москві. Вона оформила кілька поетичних книг і брала участь у численних колективних виставках і проектах. Її твори знаходяться в приватних колекціях в Україні, Росії, Німеччині, Великобританії, Японії.

З роботами художниці можна ознайомитися до 22 вересня.


http://www.cult.gov.ua/news/vistavka_grafiki_zal_ochikuvannja_ptakhiv_i_ljudej_vidkrilasja_u_chernigovi/2013-09-05-4551

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини