Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:44:54

“Віддані магії неба”

17.08.2013   10:03Агенцiя

Це назва нової книги, яка присвячена історії цивільної авіації Чернігівщини.

Видання нової книжки було підготовлене до друку краєзнавчим відділом Чернігівської обласної універсіальної бібліотеки імені Короленка. Книга складається із двох частин. У першій йдеться про історію розвитку авіаційного руху на Чернігівщині, а у другій – розповідь про Чернігівський об’єднананий авіазагін.

Людство завжди мріяло літати. Чоловікам так хотілося піднятися в небо й подивитися на красу землі згори. Земляни із заздрістю та захопленням спостерігали за птахами – такими вільними та незалежними. І саме тому всі так раділи появі перших літаків.

Пишалися льотчиками й на Чернігівщині. Кожен другий у 20 роках минулого століття хотів обрати для себе саме цю професію. На теренах Радянського Союзу, спочатку в Москві, згодом у Харкові, а потім у Чернігові створилося авіаційне суспільство “Доброліт”. Любов до авіації була просто шаленою. В одній чернігівській сім’ї одинадцятимісячного малюка записали в членство авіаційного флоту.

Друга частина книги – “Біографія. Любов. Долі” складається з трьох розділів. Перший – “Небо вибрало нас” – містить 126 анкет та фотографій льотчиків, диспетчерів, авіатехніків та інших працівників загону, тут можна переглянути списки працівників авіапідприємства з 1935 по 2002 роки і це аж 547 прізвищ.

Другий розділ має назву “Аеродром стає долею для всіх причетних” – це безліч фотографій, на яких відображені трудові будні всіх, хто творив історію вітчизняної авіації.

Третій розділ під назвою “Спогади” говорить сам за себе. Безпосередні свідчення льотчиків є надзвичайно цікавими для всіх, хто захоплюється історією Чернігівщини та розвитком авіаційної галузі. Тож “Віддані магії неба” знайомить нас із історією розвитку повітроплавання на Чернігівщині починаючи із ХІХ століття.


http://chodtrk.com.ua/?p=10609

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.