Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:21:11

Виставка речей, які зроблені в СРСР допоможе “повернутись” в минуле

27.07.2013   13:00Агенцiя

Згадати молодість чи дитинство в читальному залі бібліотеки можуть всі ті, хто народився в радянські роки – допоможе їм те, що було виготовлене в СРСР. А діти та молодь нинішні запросто можуть роздивитись та випробувати старі речі, які були невід’ємними в побуті кілька десятків років тому.

СССР

СССР

У цьому куточку радянських речей будь-хто може спробувати пошити будь-що на швейній машинці, випрасувати сорочку чи штани, послухати пластинки чи радіо, та, навіть, зробити собі зачіску за допомогою старезних бігуді. Цим працівники бібліотеки вирішили привернути увагу ніжинців і дозволити їм відчути ностальгію за роками та відчуттями, що минули.

Відвідувачів, котрі б спробували шити чи прасувати ще не було, проте всі з задоволенням розглядають, дивуються, згадують та уявляють ці речі в своєму вжитку.

Цю колекцію радянських речей бібліотекарі навіть не пам’ятають із чого розпочали збирати. Завідувач центральної міської бібліотеки Олена Єкименко розповідає, що кожен із їхніх працівників щось та приніс до цієї колекції. Олена Євгенівна подарувала швейну машину, праску та ще багато чого.

Хоч ностальгічно-радянська колекція з’явилась в бібліотеці не так давно, проте “експонатів” чимало. Це і вітальні листівки, і посвідчення, і скатертини, і тюль, і шпалери, і книги, і діафільми та проектор до них, а також географічні карти, пластинки та інше.

Ця експозиція й надалі залишатиметься в бібліотеці. Єдине, чого не хочуть бібліотекарі – це щоб цей куточок перетворювався на музей. Адже в музеї навряд чи дозволять брати експонати в руки та ще й щось з ними робити. Але куточок речей, які зроблені в СРСР залюбки прийме в дарунок будь-які радянські речі.


http://www.uezd.com.ua/page/vistavka-rechej-yaki-zrobleni-v-srsr-dopomozhe-povernutis-v-minule.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини