Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:01:09

Пам’ять Богдана Ступки буде увічнено в театральній премії

09.07.2013   14:37Агенцiя

11:28 Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки.

На думку Глави держави, така ініціатива сприятиме відзначенню вагомих творчих досягнень у справі театрального мистецтва видатного українського митця Богдана Ступки.
Вже до 20 серпня цього року Уряд має внести на розгляд Верховної Ради України відповідні зміни до Закону України «Про державні нагороди України».
Що думають про цю ініціативу Глави держави представники чернігівської творчої інтелігенції?

Заслужений артист України, художній керівник – головний режисер Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Андрій Бакіров: «Будь-яка премія безумовно радує, кожен рух уперед — це вже добре, тим паче, що Богдан Сильвестрович — видатна історична постать у театральному мистецтві».

Заслужений діяч мистецтв України, директор – художній керівник Чернігівського обласного молодіжного театру Геннадій Касьянов:
«Це добре, якщо з’явиться премія імені такого видатного діяча. Богдан Ступка — це взірець не лише акторської сили, а й чоловічої і людської. Дуже б хотілося, щоб такою премією були б нагороджені митці не лише столичні, а й з різних регіонів. Звичайно ж хочеться, щоб і на Чернігівщині були люди, яких відзначать цією премією. Дуже добре, якщо така премія буде!».

Заслужений діяч мистецтв України, художній керівник та головний диригент Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Микола Сукач:
«Дуже приємно, що Президент України саме так запропонував вшанувати пам’ять Богдана Сильвестровича. Я особисто був добре знайомий із цим видатним актором. Я дуже радий за театралів. На жаль, артистичний цех не дуже збалуваний відзнаками, тому хотілося б, щоб ці ініціативи поширилися і на музикантів».

Заслужений діяч мистецтв України, директор Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького Володимир Суховерський:
«Такі особистості як Богдан Ступка — це гордість не лише України, а й усього світу, тому така ініціатива безумовно підніме імідж України. Богдан Ступка — митець світового рівня, відомий громадський діяч… Думаю, що ми ще багато поколінь будемо рівнятися на його постать».

Тетяна Терещенко,
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.