Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:45:48

Чернігівські курсанти привезли три золоті нагороди з Міжнародного молодіжного Фестивалю «Парад культур - 2013»

27.06.2013   13:47Агенцiя

З 12 по 19 червня в м. Севастополі відбувся ІІІ Міжнародний молодіжний Фестиваль «Парад культур - 2013», запрошення на який отримав Чернігівській юридичний коледж Державної пенітенціарної служби України.

Фестиваль створенний в рамках оголошеного ООН і ЮНЕСКО 2010 - 2011г.г. "Міжнародним роком молоді", що відображають єднання молоді та всього суспільства у прагненні направити можливості культури в усіх її проявах для світу і творення.

Цілі фестивалю: зміцнення дружби між народами, духовне збагачення і творче зближення культур, реалізація інтелектуального і професійного потенціалу молодих людей, встановлення постійного співробітництва різних недержавних та державних організацій для підвищення ролі молоді у побудові цивілізованого громадянського суспільства.

Керівництво коледжу створило всі умови, що б курсанти коледжу змогли відвідати цей Фестиваль та на належному рівні представити службу.

И вже 12 червня 2013 року сім курсантів і одна студентка на чолі зі старшим інспектором з культурно-масової роботи начальником клубу коледжу капітаном внутрішньої служби Іриною Валерівною Богатенко, сповненні передчуттям незабутніх моментів сіли в потяг «Київ - Севастопіль».

Де нас зустріли представники ДПтСУ в м. Севастополі. Від імені творчого колективу коледжу хотілося б висловити щиру подяку  начальнику управління ДПтСУ в м. Севастополі генерал – майору внутрішньої служби Гарчу Олегу Демяновичу та начальнику Севастопольського міжрайонного віділу кримінально-виконавчої інспекції майору внутрішньої служби Малишевській Тетяні Василівні за  безпосередню допомогу у розміщені в м. Севастополі, за теплу зустріч та турботу.

Розпочався Фестиваль урочистим відкриттям, науково-практичною конференцією та круглим столом, де обговорювалися пріоритетні напрямки розвитку культури та шляхи зближення різних культур та народів. В конференції брали участь науковці та практичні представники культури з України, Франції, Румунії, Росії та Китаю. Ірина Валеріївна Богатенко виступила з пленарною доповіддю на тему: «Дозвілля молоді як пріоритетний напрямок розвитку культури».

Конкурсна програма Фестивалю  поділялася на такі категорії:
- Театральний жанр: театр комедії, театр драми, театр національного костюма, театр мод тощо.
- Вокал: народний жанр, академічний жанр, естрадний жанр.
- Хореографія: класичний балет, народний танець, бальний танець, естрадний або спортивний танець.
- Інструментальний жанр: народний жанр; естрадний жанр; симфонічний жанр.
- Оригінальний жанр: акробатика; цирк.

Програма фестивалю була розрахована таким чином, що  у перервах між виступами та репетиціями, учасники мали змогу насолодитися краєвидами  та пам’ятками  м. Севастополя. А таких дуже багато! Ми встигли подивитися звісно ж не все, але поспішаємо поділитися враженнями про відвідане.

Бути у Севастополі та не відвідати м. Херсонес ми не могли, тому відразу ж рушили на екскурсію по древньому місту. Від побаченого перехоплювало подих, ми доторкнулися до історії та отримали незабутні враження. Ввечері прогулювалися набережною.

Наступного дня вирішили відвідати вічний вогонь та віддати шану загиблим у роки Великої Вітчизняної війни. Біля меморіалу -побачили почесну варту, з числа одягнених у моряцьку форму школярів, на їх обличчях читалася гордість та відповідальність за покладену місію.

Після покладання був конкурсний відбір для вокалістів, ми майже не хвилювалися, бо чарівне місто надихнуло нас на творчі успіхи. Конкурсна програма продовжувалась цілий день до пізнього вечора, але ми навіть не відчули втоми, адже між виступами ми знайомилися з конкурсантами з інших міст та країн: Росії, Руминії, Китаю та Франції.  Атмосфера конкурсу була дружньою, журі посміхалося та аплодувало учасникам.

В подальші дні перебування на Фестивалі ми відвідали Дельфінарій, Акваріум, та заповідник Балаклаву, музей підводних човнів та здійснили прогулянку на катері у відкрите море. Побачили парад оркестрів, відвідали ярмарок, Діораму, парк атракціонів… Хотілося ввімкнути відеокамеру та не вимикати впродовж цілого тижня, та нажаль ще не винайшли камеру, яка б могла за фільмувати всі враження, емоції, аромат магнолій, передати атмосферу привітного та історично багатого міста.

В останній день на відкритій літній сцені відбувся Гала –концерт Фестивалю та нагородження переможців. Цей день назавжди запам’ятається нам феєрверком незабутніх вражень. Нам було дуже приємно отримати нагороди в таких номінаціях:

- Гран-прі в жанрі народний вокал – курсант 2-го курсу Тетяна Доробалюк; 1-ше місце у номінації естрадний вокал – курсант 3-го курсу Катерина Гоголь; 1-ше місце у номінації народний вокал – Надія Слободян; 1-ше місце у номінації естрадна хореографія Вікторія Бибик та Вадим Лукашенко.

В коледж ми повернулися сповненні приємних вражень та натхнення на нові творчі звершення.

Курсант 3-го навчального курсу
Вікторія Бибик.

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини