Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:46:13

Сергій Леп’явко презентував “Ілюстровану історію Чернігова”

17.04.2013   08:27Агенцiя

16 квітня відбулася презентація нової книги відомого чернігівського науковця Сергія Леп’явка. Видання має назву “Ілюстрована історія Чернігова”.

Сергій Леп’явко презентував “Ілюстровану історію Чернігова”

Сергій Леп’явко презентував “Ілюстровану історію Чернігова”

Учасника заходу були:

Сергій Леп’явко, професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, доктор історичних наук;

Олександр Шкурат, меценат, почесний президент Благодійного фонду ім. двічі Героя Радянського Союзу О. Молодчого, депутат Чернігівської міської ради;

Ірина Соломаха, кандидат філософських наук, начальник відділу зв’язків з громадськістю міської ради.

Автор розказав присутнім, що книга представляє собою альбом ілюстрацій по історії Чернігова, який підкріплений мінімальною кількістю тексту, що пояснює представлені графічні об’єкти, не переобтяжуючи читачів надмірним обсягом історичних даних.

Зі слів Сергія Леп’явко “Ілюстрована історія Чернігова” – результат співпраці великої кількості людей та інституцій, які протягом тривалого часу трудились над проектом, надавали фотографії з колекцій, займалися їх реставрацією, відновлювали карти, допомагали в видавництві.

Одним з меценатів, котрі сприяли виходу книги, був Олександр Шкурат, який зазначив, що для нього, як історика за освітою, було дуже приємно долучитися до роботи над такою необхідною для міста книгою, і він й надалі буде підтримувати і всіляко сприяти появі нових видань про історію міста Чернігова.

Ірина Соломаха додала, що альбом має всі шанси стати одним з символів Чернігова та допомогти розкритися йому не тільки на фоні України, а й Європи, а чернігівці зможуть ще більше полюбили місто через літературу високого стилю.

Книга надрукована в Києві видавництвом “Стилос”, призначена для широкого кола шанувальників історії. Більше вісімсот ілюстрацій, більша частина з яких друкується вперше, дають читачеві змогу краще уявити минуле древнього міста, а науково-популярний стиль тексту робить сприйняття інформації легким та цікавим.


ДОВІДКА: Сергій Леп’явко – автор понад 150 наукових праць з історії українського козацтва, міжнародних відносин ранньомодерної доби, порівняльної історії, історії Чернігова. Одне з найбільш популярних видань останнього періоду – “Чернігів. Історія міста”.

Фото О.Головатенко

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.