Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:31:46

Старобілоуський музейно-історичний комплекс нещодавно представлено в Чернігівському художньому музеї імені Григорія Галагана

05.03.2013   08:05Агенцiя

У рамках презентації, в Чернігівському обласному художньому музеї імені Г.П.Галагана відкрилася виставка гравюр видатного художника Георгія Малакова – ілюстрації до славетного “Декаморону” Боккаччо, адже родина Малакових є одною з фундаторів закладу.

Якраз у цьому році виповнюється 700 років від дня народження Боккаччо, а художнику Георгію Малакову виповнилося б 85. Брат Дмитро подарував художньому музею одну з робіт Георгія – ілюстрацію до поеми Лесі Українки “Роберт Брюс – король шотландський”.

Старобілоуський музейно-історичний комплекс відкрився як юридична особа торік, але фактично працює з 2008-го на місці садиби дворян Силичів та Березовських. Головною метою Старобілоуського історичного комплексу, що віднедавна постав на чернігівських теренах, є відновлення родоводів елітної частини суспільства нашого краю – дворянства, інтелігенції, аби повернути з небуття чи й забуття той величезний пласт високої традиційної культури і духовності, яка була притаманна минулим поколінням українців, зокрема, й чернігівцям. Займається музей і науковою роботою. Так, у Старобілоуських історичних читаннях постійно беруть участь митці й науковці з багатьох міст України.

За активну участь в організації роботи музею-садиби групу громадських волонтерів нагороджено грамотами від голови Чернігівської облдержадміністрації. Це – Надія Галковська, поетеса, голова Чернігівської міської “Просвіти” та голова Музейної ради; Ганна Галковська – секретар Музейної ради; Іван Круш, співак, Заслужений артист України; Тетяна Ончукова, викладач Чернігівського музичного училища; Анатолій Данилевський, заслужений діяч мистецтв України; Володимир Горленко, композитор, викладач Чернігівського музичного училища ім. Ревуцького. За участі всіх номінантів та заступника директора Музею і композитора Олени Малишко–Березовської відбувся концерт. Звучала авторська поезія і музика.

Поетеса Надія Галковська під час презентації прочитала разом із донькою Ганною власний вірш “Зимове ретро”, присвячений цієї події:


Надія Галковська
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини