Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:18:09

Правління “Просвіти” ставить крапку у маніпуляціях навколо галереї “Круті сходи”

21.01.2013   08:15Агенцiя

Засідання правління обласного товариства “Просвіта” імені Т.Шевченка розглянуло детально ситуацію навколо приміщень, орендованих цією громадською організацією. Зрозуміло, обговорення було досить напруженим з огляду на ажіотаж у ЗМІ, створений пікетуванням приміщення “Просвіти”, що його провела приватний підприємець Тетяна Жогалко.

Та спочатку правління прийняло у члени Всеукраїнського товариства “Просвіта” імені Т.Шевченка вченого секретаря Національного архітектурно- історичного заповідника “Чернігів стародавній “Сергія Чернякова.

Правління після доповіді голови організації В. Чепурного, пояснень приватного підприємця Т.Жогалко та досить тривалого обговорення ще раз підтвердило свою заяву від 12 січня і на виконання своїх попередніх рішень та відповідно до договору оренди ухвалило: створити комісію для передачі за актом прийому- передачі майна приватного підприємця Т.Жогалко, що знаходиться в приміщенні “Просвіти”.

З метою відновлення роботи просвітянської галереї “Круті сходи” правління створило робочу групу, якій доручено терміново випрацювати концепцію роботи галереї і представити її на розгляд наступного засідання правління. Таким чином, як про це неодноразово і заявляли представники “Просвіти”, не йдеться про закриття галереї “Круті сходи”, а лише про заміну недобросовісного директора, яка створила борги товариству “Просвіта”.

Правління також вирішило звернутися до правонаступників народних майстрів, які померли і роботи яких зберігаються в галереї “Круті сходи”, із запитами про юридичний статус виробів їх родичів. “Просвіта” також звертається до діючих народних майстрів із закликом відновити співпрацю з галереєю “Круті сходи”.

Оскільки приватним підприємцем Т.Жогалко створені також великі борги “Просвіти” по оренді приміщення по вулиці Шевченка, 9 (КМЦ “Інтермеццо”), підтверджені рішенням господарського суду, правління доручило одному з членів правління вивчити питання про подання регресивного позову до п. Жогалко та запропонувало їй без доведення ситуації до суду вирішити проблему погашення боргу. Зауважимо, що саме внаслідок боргу товариство “Просвіта” втратило право оренди цього приміщення і тепер воно орендується осередком “Суспільної служби України”, очолюваним … Т. Жогалко.

У роботі засідання правління брали участь 8 з 10 членів правління: голова, редактор газети “Сіверщина” Василь Чепурний, заступник, голова “Молодої Просвіти” Олександр Шевченко, власний кореспондент газети “Голос України”, заслужений журналіст України Сергій Павленко, директор благодійного фонду “Ніжен”, заступник голови ніжинського міського товариства “Просвіта” імені Т.Шевченка Микола Шкурко, голова обласної організації УНП Володимир Ступак, директор чернігівського підприємства “Оболонь” Василь Пустовійт, колишній директор НАІЗ “Чернігів стародавній” Юрій Соболь, голова чернігівського міського товариства “Просвіта” імені Т.Шевченка Надія Галковська. На засіданні були також присутні відомі у Чернігові просвітяни Валерій Сарана, Валерій Рябченко, Сергій Соломаха, Сергій Ковбусь, Олег Головатенко та інші.

Майже всі зазначені рішення проголосовані членами правління одноголосно.

http://siver.com.ua/news/pravlinnja_prosviti_stavit_krapku_u_manipuljacijakh_navkolo_galereji_kruti_skhodi/2013-01-20-11629

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини