Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:32:44

Народний артист України виступив перед засудженими Чернігівської області

15.01.2013   08:14Агенцiя

До Новорічних і Різдвяних свят засуджені, що відбувають покарання в установах Чернігівської області отримали можливість послухати пісні Василя Нечепи, який відвідав Менську виправну колонію № 91 та Чернігівську виправну колонію № 44.

Народний артист України виступив перед засудженими Чернігівської області

Народний артист України виступив перед засудженими Чернігівської області

Народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка не лише видатний кобзар та лірник, а й справжній зберігач споконвічних традицій українського народу.

Пан Василь багато подорожує, збирає і записує народні пісні, відновлює козацькі традиції, пропагує козацьке мистецтво у школах і навчальних закладах. І вперше він відвідав установи Державної пенітенціарної служби України. Народний артист оглянув бібіліотеки виправних установ, виступив в актових залах і поспілкувався із засудженими.

Не залишив без уваги гість і малюків Будинку дитини при Чернігівській виправній колонії. Кобзар виступив перед засудженими матерями і побавив малюків, які так і тягнулись до артиста.

Його дзвінкий голос у супроводі кобзи зачарував слухачів і налаштував їх на ліричний, різдвяний настрій.

"В першу чергу, ми вдячні нашому Гостю, що він погодився відвідати виправні колонії і поспілкуватись із засудженими, і сподіваємось, що пан Василь ще багато разів завітає до нас", - зазначив начальник управління Олександр Доробалюк.

Не кожен регіон нашої країни може похвалитись своїм кобзарем, співцем народних дум та пісень. Саме Василь Нечепа продовжує традиції славетних кобзарів Чернігівщини. Тож, його візит до засуджених має налаштувати їх на шлях виправлення, а оспівування Батьківщини розвинути почуття патріотизму.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.