Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:36:13

Прилуцький Паганіні

27.12.2012   11:02Агенцiя

Автор: Чому саме цей композитор? Аня: Тому що він займався на скрипці кожного дня по десять годин.

Зовсім недавно вихованка музичної школи нашого міста Аня Ліпкіна перемогла на конкурсі скрипалів та віолончелістів, який проходив у Шостці. На питання: “З яким настроєм їхала на конкурс?” дівчинка відповіла, що була налаштована завоювати друге місце. Але доля розпорядилася по-іншому.
Директор музичної школи Вікторія Копасова переповіла нам історію із врученням нагород: “Спочатку нагородили дипломами за участь тих, хто не отримав ніякого місця, потім третє, друге, перше місце… А про Аню ні слова. Вона вже почала хвилюватися, аж коли голова журі, Заслужена артистка України, керівник камерного оркестру старовинної та сучасної музики “Ренесанс” Сумської обласної філармонії Людмила Стичук сказала, що дуже хотіла б виокремити нашу ученицю… Ось так ми привезли гран-прі!”.

Із розмови з Анею починаєш розуміти, що її перемога – це не випадковість, адже вона щодня займається на скрипці по дві години, тоді як для деяких дітей за дверима музичної школи навчання закінчується. Але це не єдина причина. Багато її рідних також грають на музичних інструментах: батько Володимир (барабани, скрипка, фортепіано), тітки Аліна (скрипка; колись викладала в музичній школі, а зараз грає у двох симфонічних оркестрах) та Алла (фортепіано). А ще, за словами Вікторії Копасової, дівчина має ідеальний слух: “Наскільки це можливо, адже, по суті, ідеального нічого нема”.

До музичної школи, де займається вже три роки, Аня пішла з ініціативи мами. Хоча це був і не її особистий вибір, дівчинка анітрохи не шкодує. Навіть навпаки: обрала другим фахом фортепіано та мріє займатися ще й вокалом. Із музики наша переможниця слухає виключно класику. Її улюблені композитори – Девід Гарет і, як ви вже здогадалися, Ніколо Паганіні.

Іван Бездомний

Викладач музики Галина Проценко: “Я відчуваю дуже велику відповідальність перед цією дитиною: за сорок років роботи вона в мене перша така. Тому ми будемо докладати всіх зусиль, щоб Аня брала участь у конкурсах та фестивалях, а також робитимемо її сольні концерти”.


http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2397
 

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.