Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:08:56

Онлайн-обговорення “Net billing – підтримка відновлюваної енергетики після “зеленого” тарифу”

10.03.2023   11:00Агенцiя

Запрошуємо представників органів місцевого самоврядування на онлайн-обговорення “Net billing – підтримка відновлюваної енергетики після “зеленого” тарифу”.
 
 
Механізм Net Billing передбачає, що надлишки виробленої з ВДЕ-установки електроенергії зараховують власнику у гривнях на спеціальний рахунок. Власники (у законопроекті – «споживачі») зможуть укладати договори із електропостачальниками й продавати їм надлишки виробленої електроенергії.
 
 
Постачальник конвертує вироблену електроенергію за ціною, яка є на ринку, і зараховує на особовий рахунок споживача. Фізично кошти не можна буде вивести, проте ними можна буде скористатися за спожиту у майбутньому електроенергію.
 
 
Net Billing – це один із механізмів підтримки відновлюваної енергетики, який замінить «зелений» тариф. Нині законопроект про запровадження цього механізму перебуває на розгляді у Верховній Раді України.
 
 
Отож, пропонуємо такі питання до обговорення:
💡 Які головні засади та ідеї закладені в механізм Net Billing?
💡 Що передбачає наразі ця модель підтримки ВДЕ в Україні?
💡 Наскільки перехід на ВДЕ буде сприяти економічному розвитку громад?
 
 
Доповідачі:
📌 Владислав Максаков, представник Міністерства енергетики України
📌 Дмитро Сакалюк, експерт ГО «Екоклуб»
 
Захід відбудеться у пʼятницю, 10 березня, об 11:00 на платформі MS Teams.
 
Для кого? Представників органів місцевої влади
 
📌 Реєстрація: https://forms.office.com/e/XYMiBu0YYw
 
 
Покликання на приєднання до події надішлемо за день до її проведення.   До зустрічі!

Подія проводиться у рамках проєктів «Закриття циклу: справедливий енергетичний перехід, розроблений містами та регіонами» за фінансової підтримки Європейського Союзу та «Посилення громадської мережі «EkoNet» в питанні охорони клімату і довкілля в Східній Європі та Центральній Азії», що фінансує Міжнародна агенція «Хліб для світу».

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.