Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:55:26

Прес-конференція "Ливарний завод у Чернігові працює без дозволу та отруює життя містян"

25.09.2020   14:00Агенцiя

Жителі мікрорайону Бобровиця борються за своє життя та здоровя! Тут вже другий рік діє підприємство, що здійснює викиди шкідливих хімічних речовин (люди відчувають запах паленої пластмаси) і в буквальному сенсі не дає спокою містянам. Коли вмикається виробництво, треба щільно зачиняти вікна – настільки зростає рівень шуму (причому і вранці, і ввечері).

З’ясувалося, торік на території «ЧеЗаРи» в одному із корпусів розмістився ливарний завод «Символ». «Ми лише здогадуємося, що там виробляють, але не маємо сумнівів, що забруднюють повітря канцерогенними відходами, - говорить жителька мікрорайону Ольга Гриньова. – Багато хто вже відчуває погіршення стану здоров’я».

Поки що жителі ОСББ «Бостон» ведуть боротьбу самотужки. Їхні скарги до різних органів ігноруються. Тому вирішили провести прес-конферецію, аби надати цій проблемі широкий розголос. Зволікати не можна, адже на кону – наше здоров’я та майбутнє дітей. Запрошуємо представників ЗМІ на прес-конференцію, що відбудеться вже завтра, у п’ятницю, 25 вересня, о 14.00 в приміщенні коворкінгу «Простір ідей» (вул. Гетьмана Полуботка, 11).

 Спочатку жителі ОСББ «Бостон» скаржилися лише на шум, далі – на неприємний запах. Зверталися до представників заводу, вимагали вжити якісь заходи. Ці скарги цинічно ігноруються. На територію заводу не пускають представників контролюючих органів. Держекоінспекція підтвердила підозри містян: підприємство здійснює викиди забруднюючих речовин без дозволу!

Напевне, під тиском міськвиконкому управління Держпродспоживслужби доручило підприємству "Символ" самому (!!!) провести заміри. Це зробили, коли обладнання не працювало, а вітер дув від нашого будинку! Жителі ОСББ «Бостон» були свідками цього процесу. На вимогу чернігівців до управління ДПСС здійснити незалежні дослідження, отримана відповідь: рівень шуму та склад повітря біля будинку в нормі (є копія). В новому листі жителі ОСББ «Бостон» знову наполягли, що заміри фальсифіковані (є копія листа). Але отримали відповідь, що служба "не розглядає звернення з одного і того ж питання, від тих же людей, оскільки проблема вирішена по суті" !!! (є копія).

Це реальна загроза життю та здоров’ю половині жителів нашого міста! Вітер розносить канцерогенні речовини на значну відстань (запах відчувають в Олександрівці, на Рокосовського, в Новоселівці), а те, що закопується в землю, може потрапляти в грунтові води й отруювати нас усіх.  

Закликаємо не залишатися байдужими до цієї проблеми!

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини