Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:56:07

Презентація книги Джеффа Фонтейна "Глибоке коріння"

18.10.2019   17:30Агенцiя

Дата проведення: п’ятниця, 18 жовтня початок о 17:30.
Місце проведення: Культурно-мистецький центр «Інтермеццо».
Адреса: м. Чернігів, вул. Шевченко, 99-А

Джефф Фонтейн, відомий громадський діяч, директор Центру Європейських досліджень ім. Роберта Шумана, в минулому  - директор християнської міжнародної програми «Youth With A Mission Europe» протягом 20 років, був керівником Круглого столу Надії для Європи, автор ряду публікацій.

В книзі автор подає історію створення Європейського Союзу, старт якому дала Декларація Шумана та показує, на яких саме цінностях була збудована ця спільнота. Також показується еволюція ЄС і те, що відхід від базових конструкцій та християнських витоків поставив спільноту перед серйозними викликами.

В підсумковій частині книги автор дає відповіді на наступні питання:
• Чи можемо ми мріяти, щоб Європа стала «спільнотою народів із глибоко вкоріненими базовими християнськими цінностями»? Чи можуть християнські цінності Шумана бути актуальними в постхристиянській постмодерній Європі ХХІ століття?
• Яку відповідальність ми, християни, несемо стосовно політики та влади, незалежно від того, чи маємо ми активну політичну позицію? Як ставитися до ЄС, коли ця політична інституція веде «безбожну, гуманістичну політику» в Європі?
• Чи можуть священні писання землеробського, доіндустріального Близького Сходу стати у пригоді урбанізованій,  постіндустріальній Європі?
• Як нам відновити забуту спадщину Шумана?

Контактні телефони: (068) 939 46 41, (096) 141 94 48.

Електронна пошта: fpdi.ukraine@gmail.comsv

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини