Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:24:00

Прес-брифінг з нагоди приєднання Чернігова до Всеукраїнської акції "100 пунктів безпеки"

05.06.2019   15:00Агенцiя

5 червня  о 15:00 на малій міській сцені м. Чернігова (проспект Миру, 21) відбудеться прес-брифінг з нагоди приєднання Чернігова до Всеукраїнської акції «100 пунктів безпеки». Кампанія “100 пунктів безпеки” з протидії ДТП за участю пішоходів охоплює 20 міст України, ініційована Національною програмою з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді “Traffic Challenge”. У Чернігові активісти роздадуть населенню «Комплекти безпеки громадян» (світловідбиваючі наліпки) та передадуть школам «Комплекти безпеки школярів» (світловідбиваючі жилети та манжети).

Це вже 3-й етап кампанії «100 пунктів безпеки», і він включає в себе роздачу 60 тис. світлоповертаючих стікерів (наліпок) серед молоді для двоколісних немоторних та електромоторних транспортних засобів.

Акція із роздачі населенню «Комплектів безпеки громадян» є на сьогоднійшній день в Україні унікальною, оскільки носіння світловідбиваючих елементів на двоколісному  транспорті та в інфраструктурі міста - одна з ефективних світових практик протидії дитячій та молодіжній смертності у ДТП.

Цей захід реалізується за підтримки Патрульної поліції, представників освіти та громадських активістів.

До участі у акції оргомітет Національної програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді “Traffic Challenge” запрошує долучитись:
• водіїв двоколісних транспортних засобів,
• дітей зі шкіл та садочків, що переміщаються на двоколісних транспортних засобах,
• людей з обмеженими фізичними можливостями, що пересуваються на інвалідних візочках,
• батьків, що переміщаються по місту з дитячими візочками.

Цікаво,  що 3-етап проекту «100 пунктів безпеки» відбуватиметься  напередодні шкільних канікул. А це допоможе підготувати дітей, що пересуваються по місту на двоколісних транспортних засобах, до пересування на власному транспорті під час канікул та попереджатиме від небезпек на дорозі.

Проект «100 пунктів безпеки» складається з декількох етапів:
1)   позначення небезпечних місць, у яких найчастіше гинуть та травмуються діти, у навігаторі WAZE, що попереджатиме водіїв про наближення до небезпечних ділянок  (що було реалізовано у березні);
2)   забезпечення шкіл в місцях концентрації ДТП Комплектами безпеки шкіл (що було реалізовано у квітні);
3)    забезпечення населення «Персональними комплектами безпеки»;
4)   проведення Національного змагання шкіл з БДР (восени).

Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді «Traffic Challenge» - це некомерційний та неполітичний соціальний проект, що реалізовується на всій території України з 2015 року в рамках 10-річчя дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного Генеральною асамблеєю ООН та відповідно до завдань Державної програми з безпеки дорожнього руху, затвердженої Урядом України 2018 року.

У прес-брифінгу візьмуть участь голова ГО Traffic Challenge Ольга Дробишева, представники Чернігівської міськради та патрульні поліцейські. Від поліції Чернігова на прес-брифінгу буде: Начальник управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції, старший лейтенант поліції Думич Андрій Анатолійович

Для зв’язку: Ірина Сидоренко, (063 763 92 07)

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.