Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:44:22

Семінар «Європейські інструменти для розвитку малого та середнього бізнесу України»

21.02.2019   10:00Агенцiя

Європейська інтеграція відкрила для українського малого й середнього бізнесу (МСБ) великі перспективи для розвитку – це можливості для отримання грантів та кредитів, обміну інформацією та навчання. Однак, де знайти і як ефективно скористатись в Україні європейськими інструментами для розвитку МСБ в агропромисловому секторі? Про це 21-22 лютого в Чернігові розкажуть експерти Сіверського інституту регіональних досліджень на семінарі, який проходитиме за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» у рамках проекту «Громадська синергія».

Теми для обговорення:

·   політика Європейського Союзу та законодавство України у сфері малого підприємництва;

·   можливості для отримання грантів та кредитів українськими підприємцями;

·   основні вимоги європейських організацій для надання підтримки;

·   причини невикористання МСБ європейських фінансових інструментів та міфи, які цьому сприяють;

·   можливості для отримання інформації, навчання та започаткування бізнесу

 

Після цього семінару ви знатимете, де шукати підтримку, куди звертатись та як написати проект, щоб її отримати, як у цьому питанні вам можуть допомогти дорадчі служби та громадські організації. Реальними історіями успіху у цьому питанні з вами також поділяться підприємці, які вже скористалися міжнародною фінансовою допомогою.

 

Місце та час проведення семінару: м. Чернігів, проспект Миру, 43, ЦППК (ІІІ поверх, конференц-зал), початок – о 10.00 год.

 

Участь в заході – безкоштовна. Учасники забезпечуються роздатковими матеріалами, кава-паузами та обідом. Учасники з інших міст забезпечуються готелем.

 

За результатами участі в семінарі учасники отримають сертифікати.

 

За довідками, будь ласка, звертайтесь за телефонами:

 0669783411 – Людмила Чабак,

 0639371689  – Наталія Зайцева

 0937416292 – Дмитро Казіміров

 

ДЛЯ УЧАСТІ У СЕМІНАРІ ПРОСИМО ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdr_NmPVNyV9_p0AZfBv4j5sGba948YJMu3NnqmN5cfgTepsQ/viewform?usp=sf_link

 

Довідкова інформація:

Захід проходитиме у рамках проекту «Використання європейських фінансових інструментів для розвитку агропромислового сектору (МСП) України», який реалізується Сіверським інститутом регіональних досліджень за фінансової підтримки Європейського Союзу та  Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна–ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Окремі думки, озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково  відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.