Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:56:30

Форум стратегічного планування за участю восьми об`єднаних територіальних громад Київської та Чернігівської областей

17.09.2018   11:00Агенцiя

17 вересня в Чернігові проходитиме Форум стратегічного планування за участю восьми об`єднаних територіальних громад Київської та Чернігівської областей.  Зібрання – частина проекту «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної і Західної України», що реалізується Фондом Розвитку Місцевої Демократії (FRDL, Республіка Польща) за участі регіональних партнерів в Україні – громадських організацій “Європейський діалог” (Львів), “Творчий центр ТЦК” (Київ), Бюро аналізу політики (Суми), Благодійна оргіназація “Фонд регіонального та місцевого розвитку “Синергія” (Полтава).  В Чернігівській області проект представляє Сіверський інститут регіональних досліджень.

Форум Стратегічного планування покликаний сприяти розповсюдженню партисипативної моделі розробки планів стратегічного розвитку – тобто їхнього створення за максимального широкого залучення до роботи мешканців територіальних громад.

Тематичні блоки Форуму такі: стратегічне планування та місцевий розвиток залучення громадян та зміцнення механізмів співпраці між місцевими органами влади й громадянським суспільством (включно з бюджетом участі, громадські консультації), успішні практики зі стратегічного планування у 50 громадах, де реалізується проект DOBRE.

 

Участь у Форумі Стратегічного планування від Чернігівщини братимуть громади-переможці конкурсу, що проводився у липні – серпні цього року, а саме: Бобровицька, Городнянська, Лосинівська, Малодівицька, Плисківська та Семенівська. Це найбільше регіональне представництво в проекті, де від кожної області, як правило, беруть участь чотири громади.

Місце проведення Форуму: м.Чернігів, проспект Миру, 43, Чернігівський центр підвищення кваліфікації.

Початок об 11.00

Проект співфінансовано в рамках Програми співпраці у сфері розвитку Польська допомога” Міністерства закордонних справ Республіки Польща у 2018 р.

 

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.