Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:32:50

Другий етап тренінгу для викладачів в рамках проекту "Молодь дебатує"

13.08.2018   13:45Агенцiя

Запрошуємо ЗМІ до Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 (вул. Мстиславська, 76) 13 серпня о 15.45.

З 11 по 13 серпня в м.Чернігові відбудеться другий етап тренінгу для викладачів, в рамках проекту «Молодь дебатує».
В заході візьмуть участь 24 викладача з Дніпропетровської, Донецької, Вінницької, Житомирської, Запорізької, Миколаївської, Львівської, Полтавської, Чернігівської, Сумської, Харківської та Херсонської областей. Перша частина тренігової програми відбулась в Німеччині в червні цього року.
Учасники тренінгу набули право застосовувати дебатну методику «Jugenddebattiert» для виховання учнів в своїх навчальних закладах та готувати останніх до участі в всеукраїнському дебатному турнірі, якій вібдудеться наприкінці року. 
Не секрет, що в Україні під час навчання в школі молодь майже не залучена до трансформаційних процесів, які відбуваються в країні. Саме тому мета ініціативи «Молодь дебатує» – активніше залучити шкільну молодь до розбудови громадянського суспільства, адже це люди, чиї рішення і дії вже завтра визначатимуть, якою буде наша держава.
Ініціатива «Молодь дебатує» спрямована на розвиток комунікативних навичок та критичного мислення молоді через навчання не тільки грамотно відстоювати власні погляди, але й поважати позицію співрозмовника/-ці, дискутуючи на суспільно важливі теми.
Уперше дебатна методика «Jugenddebattiert», що останні 10 років успішно розвивається в Німеччині на загальнодержавному рівні, доступна в українських школах українською мовою.
    Реалізацію проекту взяла на себе громадська організація InternationalesHausSonnenberg, що сприяє міжнародному співробітництву та демократичній освіті, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.