Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:36:31

Прес-тур до Ніжина на конкурс "Талант року - 2018"

18.05.2018   16:00Агенцiя

18 травня у Ніжинському міському будинку культури проходитиме міський конкурс «Талант року – 2018 – свій власний «педагогічний Оскар». Його мета – підтримка обдарованої учнівської молоді, популяризація досягнень у різних сферах діяльності, виявлення та гідне вшанування сумлінної та творчої праці педагогів, підвищення їх професійної майстерності, популяризація педагогічних здобутків. Організатор цього свята – благодійний фонд «Копиця» (засновники - ніжинські підприємці Анатолій і Наталя Копиця). Підтримку надає Ніжинська міська рада.

За час існування конкурсу «Талант року» в Ніжині його лауреатами стали понад 100 школярів і понад 40 педагогів. «Кожного ми впізнаємо, з кожним вітаємося при зустрічі, вони стали для нас, як рідні, — говорить Анатолій Копиця. – Надзвичайно приємно, що деякі з цих учнів навчаються у найкращих вузах нашої країни та за кордоном. І саме це нове покоління буде примножувати славу рідного міста, переймати та поширювати справжні європейські цінності, будувати нову квітучу заможну мирну Україну».

Конкурс для учнів проводиться за такими напрямками: точні та природничі дисципліни (це переможці міських, обласних, всеукраїнських, міжнародних олімпіад і конкурсів); гуманітарні дисципліни (теж переможці олімпіад); фізична культура і спорт (чемпіони змагань різних рівнів); творчість (літературна творчість, образотворче мистецтво, хореографія, вокал, розмовний жанр, КВК, інтелектуальні ігри); учнівський проект (критерії – соціально значущий компонент, інноваційність, практична реалізація, результативність). Торік з’явилися нові номінації: «Унікальна дитина», «Диво-дитина», «Національний рекорд», «Спортивна гордість» та «Гордість родини».

Запрошуємо представників ЗМІ відвідати та висвітлити цей важливий захід, познайомитися та поспілкуватися з найкращими дітками та підлітками Ніжина – його гордістю й майбутнім. Місце проведення заходу – Ніжинський міський будинок культури. Початок – о 16.00. Для участі в прес-турі важливо завчасно акредитуватися!

Довідково

Конкурс «Талант року» вперше відбувся в Ніжині в травні 2015-го. Нагороду в номінації  “Творчість” тоді вручав суперфіналіст проекту “Х-фактор”, співак і композитор Євген Літвінкович. Переможців проекту вітали зразковий хор «Сяйво», зразковий ансамбль бального танцю «Ритм», фітнес-клуб «Позитив», громадська організація «Федерації шокотан-карате, кобудо та джиу-джитсу міста Ніжина» та Ніжинська школа карате дзюцу, дитячий театр пісні «Віват», естрадно-гімнастичний колектив «Ефект».

Минулого, 2017-го року з’явилися нові номінації й нові здобутки. Так, у номінації «Диво-дитина» був відзначений учень1-го класу Ніжинського навчально-виховного комплексу № 16 «Престиж» Павло Коваленко, що брав участь у талант-шоу «Україна має талант». У номінації «Національний рекорд» перемогу здобула Анастасія Майорова, учениця 3-го класу школи мистецтв, авторка «Найбільшої колекції пейзажів України на гарбузових зернятах» в кількості 106 штук. А в номінації «Гордість родини» відзначені дві сестрички Валерія та Владислава Шейко.

В номінації «Міжнародний культурний обмін» відзначено Микитенка Ігоря, учня ІІ курсу математичного класу Ніжинського ліцею, знавця англійської мови, учасника програми обмінів, що жив і навчався в Сполучених Штатах Америки, отримав сертифікати за активну та успішну волонтерську та громадську діяльність. «Спортивна гордість Ніжина» — це чемпіон України з хортингу серед кадетів, чемпіон України з бойового самбо серед юнаків, чемпіон Світу з хортингу серед кадетів Іван Кубрак. Він учень школи № 13, вихованець дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак». А «Унікальний учень» — Мицик Сергій, учень Ніжинського навчально-виховного комплексу № 16 «Престиж», багаторазовий переможець міжнародних, всеукраїнських та регіональних конкурсів та турнірів у складі команди Будинку дітей та юнацтва «КЛІО».

Свою творчість талановитим, креативним, розумним, спортивним і цілеспрямованим юним ніжинцям, їх сумлінним наставникам і дбайливим батькам, усім гостям прекрасного свята подарувала зірка української естради Ірина Федишин. Тож долучайтеся!

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.