Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:05:15

Творча зустріч із письменниками братами Капрановими

15.12.2017   17:00Агенцiя

15 грудня о 17:00 в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику відбудеться творча зустріч із відомими українськими письменниками та видавцями братами Віталієм та Дмитром Капрановими. Вони стали відомими завдяки своїм книжкам «Таємні файли», «Забудь-річка», «Щоденник моєї секретарки», «Зоряний вуйко», «Розмір має значення», «Приворотне зілля» та ін.

На початку 90-х років брати Капранові організували в Москві потужний український діаспорний рух. Тоді вони видавали українську газету «Тинди-ринди» та журнал української фантастики «Брати». Саме в той час Віталій та Дмитро розпочали роботу над книжкою «Кобзар 2000», яка тривала цілих десять років.

Брати заснували книжковий проект – каталог книжок поштою «Книгоноша» - у 1998 році вони зібрали у видавництвах 600 книжок українською мовою, які і увійшли до першого каталогу.

1999 року Капранові спільно з телеканалом 1+1 та брендом «Корона» організували перший конкурс української гостросюжетної літератури, що мав назву «Золотий Бабай». Перше місце в конкурсі посіла книга Василя Шкляра «Ключ».

2000 року Віталій та Дмитро очолили видавництво «Зелений пес», яке першим видало роман Леоніда Кононовича «Я, зомбі». А через рік вийшла друком книжка Капранових «Кобзар 2000». Вона стала настільки популярною, що перевидавалася 5 разів. Нині видавництво «Зелений пес» видає щороку більше ніж 60 книжок, що дозволяє йому тримати лідерство серед українських видавництв.

Якщо бажаєте зустрітися з відомими братами-близнюками Капрановими, обов’язково завітайте до музею-заповідника 15 грудня.

Початок творчої зустрічі о 17:00.

Вхід вільний.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.