Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:22:15

Творчий вечір Миколи Ткача

01.12.2017   14:00Агенцiя

В перший день зими до Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського завітає відомий поет, народознавець, етнолог, професор Київського університету культури і мистецтв Микола Ткач. Творча зустріч із ним розпочнеться о 14 годині.

Микола Ткач – наш земляк, народився на Чернігівщині, в селі Ленінівка Менського району. Чимало працював він на ниві народознавства. Разом з дружиною Надією Данилевською підготував та видав не одну книгу з українознавства, зокрема зібрання народних пісень Чернігівщини та Черкащини, збірку «Чумарочка рябесенька», в якій можна знайти немало колядок, щедрівок, веснянок, віншівок, купальських, зажинкових, обжинкових, жартівливих, солдатських, родинних, соціально-побутових, застільних, невільничих, весільних пісень, а також плачі, колискові. Також Микола Ткач упорядкував твори письменника Данила Мороза і видав збірки своїх пісень: «Пісне моя», «Неспарована пара» і віршів: «Вино з тюльпанів», «У володіннях волоса». Співпрацює поет і з композиторами, зокрема з Тетяною Димань, Миколою Збарацьким, Михайлом Полозом.

Літературознавці відзначають неабияких мистецький хист поета: «Поезія Миколи Ткача – це глибокі образи та асоціації, це – великі знання. До того ж він прекрасний лірик, – відзначає письменниця й літературознавець Наталка Поклад. – Його емоції – філософічні. У його віршах дуже багато болю. Справжнього болю. У нього також гарна мова, я б сказала – прекрасна, чудова й запахуща мова. Вона, як свіжа, непочата вода. Оцінюючи його книжку, я вважаю, що це – явище в сучасній нашій літературі».

За свою творчу діяльність Микола Ткач був удостоєних багатьох мистецьких премій, зокрема міжнародної імені Григорія Сковороди та обласної імені Михайла Коцюбинського.

Тож, якщо ви хочете поспілкуватися з Миколою Ткачем, обов’язково завітайте до музею-заповідника 1 грудня.

Початок творчого вечора о 14:00.

Вхід вільний.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.   
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини