Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:15:52

Рожевий флешмоб "Я пройшла! А ти?"

20.10.2017   09:00Агенцiя

У межах Всесвітнього для боротьби з раком молочної залози 20 жовтня на території Чернігівського обласного онкологічного диспансеру стартує рожевий флешмоб «# Я пройшла. А ти?».
Захід почнеться о 9 годині ранку та має на меті привернути увагу суспільства до онкологічних захворювань і спонукати жінок до своєчасного мамологічного обстеження та проходження мамографії.

Ініціаторами заходу є студенти Чернігівського національного технологічного університету та онкологи диспансеру.

Як акцентував увагу головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, Всесвітній день боротьби з раком грудей – це можливість привернути увагу спільноти до стану свого здоров’я.

- Цього дня ми намагатимемось нагадати про важливість своєчасної діагностики раку і можливості його подолання на ранніх стадіях. Суспільна акція мотивує людей до того, що пріоритети треба віддати на користь здорового способу життя та вкотре доводить, що на Чернігівщині є спеціалізований медичний заклад, високодосвідчені фахівці, є апаратура − усе це  дозволяє отримати комплексну допомогу, від високоякісної діагностики до лікування, - розповів лікар-онколог. 

Як зазначила завідувач кафедри організації соціально-психологічної допомоги населенню Чернігівського національного технологічного університету Катерина Кальницька, студенти вишу вже котрий рік поспіль беруть активну участь в акціях. Тож цього разу, створивши масштабну живу рожеву стрічку (а це майже 80 осіб!), яка є символом протидії страшному захворюванню, студентська спільнота намагатиметься особистим прикладом довести, що жіноче здоров’я – це не лише особиста проблема жінки, це соціальна проблема суспільства, яке враховує кожне «я»!

- Тож  майбутні соціальні працівники, які фахово розуміються на тому, через яку психологічну травму  доводиться пройти онкологічному хворому, його оточенню вкотре наголошують на своєчасному медичному огляді, яке рятує життя, - наголосила Катерина Кальницька. 

Подовжити рожеву стрічку можеш і ти – пройди мамологічний огляд! Збережи своє життя! Ти в нас одна! Ти нам так потрібна… В онкодиспансері – день відкритих дверей. Заради вашого здоров’я працює бригада мамологів. Кожна бажаюча отримає консультаційний огляд лікаря та пройде за показаннями мамографію.

Довідково:
За дев’ять місяців 2017 року в Чернігівській області зареєстровано 231 випадок первинних захворювань на рак молочної залози, що на 7,2% нижче за показник у такий же період 2016 року, коли він дорівнював 252 особи.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.