Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 21:01:56

Публічна дискусія #ВиборчаРеформаChallenge

17.02.2017   13:00Агенцiя

17 лютого 2017 року у прес-центрі «Чернігівський вибір відбудеться публічна дискусія «#ВиборчаРеформаChallenge».

Захід організовує Громадянська мережа ОПОРА спільно з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES).

Попри те, що парламентські політичні сили, Президент, Уряд неодноразово підкреслювали необхідність впровадження пропорційної системи з відкритими списками, відповідні положення досі не реалізовані. Бездіяльність Верховної Ради та парламентських фракцій у сфері виборчої реформи ставить під сумнів щирість намірів політичних еліт в цілому. Парламентська Асамблея Ради Європи вкотре закликала до прийняття єдиного виборчого Кодексу та пропорційної виборчої системи, як одного з ключових індикаторів спроможності країни до реформ. Неурядові організації в черговий раз закликають парламент до прискорення реформування виборчого законодавства та проводитимуть фахові консультації з місцевими політичних групами, експертами, організаторами виборчого процесу. Результати обговорень будуть систематизовані та надані на розгляд робочій групі з реформування виборчого законодавства, керівництву ВРУ, лідерам фракцій та народним депутатам.

У дискусії візьмуть участь:

• Ольга Айвазовська,координаторка виборчих та парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА;
• Олександр Клюжев,  аналітик Громадянської мережі ОПОРА;
• Денис Ковриженко, старший радник з юридичних питань IFES;
• Юлія Шипілова,менеджерка проекту IFES;
• Надія Пашкова, старша координаторка програм IFES.

Запрошуються до участі у дискусії народні депутати, представники органів місцевого самоврядування, політичних партій, громадських організацій та журналісти.

Місце проведення: Чернігів, вул. Шевченка, буд.5, прес-центр «Чернігівський вибір» (4 поверх)

Дата проведення: п’ятниця 17 лютого 2017 року, початок о 13.00

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.