Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:49:37

Відкриття навчально-практичного центру з монтажу санітарно-технічних систем та устаткування за сприяння представництва швейцарської компанії “Geberit”

10.06.2016   09:30Агенцiя

10 червня 2016 року відбудеться відкриття Навчально-практичного центру санітарно-технічної освіти за європейськими технологіями у Професійному ліцеї залізничного транспорту №5, м. Чернігів. Така ініціатива стала можливою в рамках українсько-швейцарського проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні».

Проект спрямований на сучасну підготовку українських учнів професійних закладів за спеціальністю «слюсар-сантехнік», які навчатимуться та вдосконалюватимуть професійні навички на базі новітнього устаткування та за участі досвідчених швейцарських експертів. Ключова мета проекту – стимулювати в Україні конкурентоспроможні на європейському ринку сучасні програми професійної санітарно-технічної освіти.

В церемонії відкриття візьмуть участь представники центральної та місцевої влади, керівництво, викладачі та учні навчального закладу, а також представники донорів проекту.
На заході виступатимуть: Кучинський Микола Сигізмундович, директор департамент професійно-технічної освіти МОН, Микола Конопацький, начальник управління освіти та науки Чернігівської ОДА, Хольгер Тауш, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Олексій Раков, голова Представництва ГеберітІнтернешнл Сейлз АГ в Україні та В’ячеслав Зеленський, директор Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

Українсько-швейцарський освітній проект «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні» тривалістю 4 роки стартував у 2014 році й завершиться у 2018-му. Проект дозволить інвестувати півмільйона швейцарських франків у розвиток профосвіти в Україні. Ініціативу за підтримки європейських донорів реалізують у 6 регіонах нашої держави: у Київській, Полтавській, Чернігівській, Дніпропетровській, Одеській та Рівненській областях.

У 1997 році Швейцарія та Україна уклали двосторонню угоду щодо технічної співпраці, в рамках якої в Києві було відкрито Швейцарське бюро співробітництва для координації та підтримки програм в Україні. З 2015 року Швейцарське бюро співробітництва провадить діяльність від імені трьох державних організацій – Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (ШАРС/SDC) та Відділу безпеки людини (HSD), які входить до складу Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії, та Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (ДСШЕП/SECO), який є частиною Федерального Департаменту Швейцарії з економічних питань.

Швейцарська програма співробітництва в Україні на 2015 – 2018 рр. спрямована на підтримку чотирьох основних напрямків: сталий економічний розвиток, стале використання енергоресурсів та міський розвиток, врядування та відновлення миру, а також здоров’я. Окрім того, Швейцарська Конфедерація надає гуманітарну допомогу в регіони та цільовим групам, які постраждали від конфлікту на сході України. Річний бюджет Швейцарської програми співробітництва в Україні сягає 25 мільйонів швейцарських франків.

Група Geberit є лідером європейського ринку сантехніки з організацією глобального масштабу. З 1874 року підприємство є піонером у своїй галузі йпостійно створює нові тенденції завдяки інноваційним системним рішенням. Вироби торгової марки Geberit – це інноваційні, довговічні та екологічно ефективні товари, які пропонують високу функціональність для клієнтів та кінцевих споживачів. У 2013 році компанія Geberit налічувала 25 власних центрів підготовки і навчання в Європі й за океаном, в яких, використовуючи системи й інструменти програмного забезпечення Geberit, щорічно здобувають освіту і підвищують кваліфікацію близько 30 000 сантехніків, інженерів-проектувальників і архітекторів.

З 9.30 до 10.00 - прибуття делегації та вітальна кава.

З 10.00 до 10.45 - заплановані виступи офіційних осіб.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини