Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:07:59

Рожевий патруль у Чернігові

16.10.2015   11:30Агенцiя

Прес-конференція з нагоди старту Всеукраїнського соціально-інформаційного проекту «Рожевий патруль. Чоловіки проти раку грудей» до Дня боротьби з раком грудей.

16 жовтня, Медіа-хол «Експертна думка», вул. Гетьмана Полуботка, 6 А  11.30.

Щогодини в Україні від раку грудей помирає одна жінка, основна причина  високої смертності– пізнє звернення до лікарів. Медики констатують, що через  ситуацію в країні протягом останнього року відвідуваність мамологів різко знизилася, а це означає, що через кілька років  слід очікувати спалаху «пізніх» діагнозів.

В рамках проекту «Чоловіки проти раку грудей» відбудеться акція «Рожевий патруль». В день старту проекту у Чернігові волонтери роздадуть жінкам на вулицях Чернігова тисячу рожевих троянд – як тисячу нагадувань про те, що кожна жінка повинна подбати про своє здоров’я і знайти час сходити до мамолога. А чоловікам  волонтери нагадуватимуть, що здоров’я жінки – справа родинна і вони повинні спитати у близьких жінок, коли ті востаннє були у мамолога. Акція проходить в  п’яти містах України.

 Протягом місяця в Чернігівському онкодиспансері  будуть проведені Дні відкритих дверей. Одночасно  прийом проводитимуть 5 фахівців-мамологів, за їхніми рекомендаціями всім, кому необхідно,  безкоштовно буде проводитися  мамографія. Волонтери також  роздаватимуть інформативні листівки.

Учасники прес-конференції: Валерій Зуб, головний лікар Чернігівського онкодиспансеру, Олександр Заїка,мамолог, завідувач поліклінічним відділенням Чернігівського онкодиспансеру, АллаШаталюк , голова пацієнтської організації «Вікторія», Лілія Гудзь, головний редактор  onco.com.ua, волонтери.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини