Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:05:51

Тренінг для адвокатів, ГО та журналістів Чернігівської області із запобігання порушення прав людини у кримінальних справах

18.07.2015   09:00Агенцiя

18 липня з 09.00  до 17.45 в конференц-залі готелю «Парк-готель Чергінів» за адресою:  Чернігів, вул. Шевченка, 103-а відбудеться тренінг  «Розвиток зовнішніх зв'язків адвокатів, регіональних органів адвокатського самоврядування з мас-медіа та громадськими організаціями задля інформаційного висвітлення, моніторингу та усунення випадків порушення прав людини у кримінальних справах».

Для участі в тренінгу запрошують:
-місцевих адвокатів,
-представників регіональних органів адвокатського самоврядування,
-представників правозахисних громадських організацій,
-журналістів. 

Учасники тренінгу розвиватимуть в собі здатність працювати разом для виконання  Декларації щодо захисту прав людини у кримінальному провадженні (яка була підготовлена та офіційно представлена адвокатською спільнотою 24 червня у Києві) та побудови дієвої системи боротьби з порушеннями професійних прав адвокатів та прав їхніх клієнтів.

«Впродовж тренінгу всі три сторони отримають практичні навички з сучасної ефективної комунікації, взаємного розуміння їхньої роботи та спільних проблем, з якими вони зіштовхуються, а також спільного бачення основних порушень закону та професійної етики, які наразі нерідко трапляються в системі кримінальної юстиції», - каже Марк Сегал, головний  експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», за підтримки якого відбудуться подібні тренінги ще в 19 містах України.


В програмі тренінгу передбачені наступні теми:
-Навіщо нам мас-медіа? Що потрібно  журналістам?  Як привернути увагу  громадськості та мас-медіа до випадків порушення прав людини? Як їх залучення може вплинути на хід розгляду справи?
-Інформація vs Комунікація. Сила прес-релізу, який працює. Техніка інтерв'ю.
-Межі висловлювань адвокатів у судовому процесі; відповідальність адвоката.
-Практичні вправи.

Участь у тренінгу є безкоштовною. Проїзд з інших регіонів НЕ оплачується. За результатами заходу всі учасники отримають сертифікати.
 
Організаторами тренінгу є Національна асоціація адвокатів України, Рада адвокатів  Чернігівської області, ВГО «Асоціація правників України»,  ВГО «Асоціація адвокатів України», ГО «По захисту прав людини», ПроекЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні»,  Інститут розвитку регінальної  преси.

Тренери та доповідачі:
-Людмила Гуменюк, медіа-тренер, виконавчий директор «Центру медіареформ»,
-Людмила Панкратова, адвокат, медіа-юрист Інституту розвитку регінальної  преси,
-Марк Сегал, головний  експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», представники Національної асоціації адвокатів України.

За додатковою інформацією треба звертатися на e-mail: irrp.org.ua@gmail.com або 067-547-22-33.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини