Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:07:55

У Чернігові розкажуть "Про що «історія мовчить"

29.04.2015   12:00Агенцiя

29 квітня, у середу в Чернігові відбудеться представлення книги, яка руйнує ідеальні уявлення про відомих політичних та громадських діячів часів національно-визвольних змагань. Автор книги «Нарис з історії Українських визвольних змагань 1917-1918 роки. Про що «історія мовчить» – чернігівець, публіцист, літератор, дослідник української історії, Романа Млиновецький (Бжеський).

-- 12.00 КМЦ «Інтермеццо», (Чернігів, вул. Шевченка, 9) представлення книги перед журналістами та науковцями.

-- 14.00 «Музей-світлиця» у приміщенні юридичного факультету Чернігівського Національного Технологічного університету (Чернігів, Проспект Миру, 44) представлення книги перед студентами та громадськістю.

Участь у заході візьме директор видавництва «Джура» Василь Ванчура (Тернопіль), дослідник діяльності Романа Бжеського, історик Генадій Іванущенко (Суми), кандидат історичних наук Тамара Демченко(Чернігів), науковець та громадський діяч Олег Герман (Тернопіль).

Про період 17-18 років минулого століття є багато художніх, образних книг, а це – збірник документів того періоду, подані звіти, хто виступав, що пропонував, які були ідеї, хто був по який бік. Ця книга руйнує ідеалізацію певних постатей і політичних потоків, вона відкриває не тільки верхівку айсберга, а й дно. У книзі показано, що помилки того часу – це у великій мірі суб’єктивні помилки певних політичних та громадських лідерів: Винниченка, Грушевського, Петлюри, Скоропадського та інших.

Актуальна книга ще й з іншої причини. Вона пояснює те, що сьогодні відбувається в Україні.

Книга побачила світ у тернопільському видавництві «Джура».

Бажаючі зможуть придбати презентоване видання.
Контакти: Олександр Ясенчук, тел. (063) 236 18 03

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини