Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:59:37

"Легенди Святого озера" на світлинах

21.11.2014   12:00Агенцiя

Дивовижна фотовиставка відкриється в Чернігові 21 листопада. Головна тематика представлених робіт – Озеро святе та урочище Святе. Це заповідна територія, розташована у передмісті Чернігова. Саме тут, за легендою, прийняли хрещення жителі нашого стародавнього міста. І саме це «місце сили» постійно надихає місцевого фотографа Тетяну Гужову, яка і представить на суд глядачів свої роботи у затишній кав’ярні «Кавоманія» (за адресою пр. Миру, 22).

- В експозиції 25 світлин. Переважно це пейзажі і портрети. Я частенько обираю Святе урочище для проведення зйомки, тому що вважаю цей куточок рідного міста надзвичайно прекрасним, мальовничим і унікальним. Це місце, де насправді зцілюються душі і тіла, я це відчуваю. І тому мені дуже болить, що Святе озеро цього року як ніколи обміліло, там практично не можливо зануритися під воду з головою. А Святе урочище перетворюється чи то на кладовище домашніх тварин, чи то на сміттєзвалище, - розповідає Тетяна Гужова. – Мета моєї виставки – привернути увагу до проблем Святого урочища та зберегти його для наших дітей і онуків.

Художньою фотографією Тетяна Гужова захоплюється вже багато років, адже за освітою вона професійний фотограф, тож займається улюбленою справою, виховує двох синочків. «Легенди Святого озера» - її перша персональна виставка. До речі, автор готувала експозицію та підбирала світлини за благословенням священика. Тетяна Гужова сподівається, що обрана нею тема, в першу чергу, зацікавить шанувальників мистецтва, краєзнавців, екологів, а також обов’язково знайде відгук у серцях чернігівців. І всім разом нам вдасться зберегти заповідний куточок рідного міста.

До речі, роботи, які припали вам до душі, можна замовити та придбати!

Нагадуємо представникам ЗМІ, що відкриття виставки «Святе озеро» відбудеться 21 листопада о 12.00 в затишній кав’ярні «Кавоманія»! А побачити експозицію та замовити роботи можна буде упродовж місяця.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини