Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:25:17

Презентація книги: Повстанці Одещини і Придністров’я

26.08.2014   14:00Агенцiя

Нині Одеса заявляє про себе, як про місто у якому вільний, козацький дух жорстко відбиває  російські агресивні зазіхання. Корені сучасності заховані в давніх подіях.  
26 серпня, у вівторок, о 14.00 у КМЦ «Інтермеццо» (Чернігів, вул.. Шевченка, 9) відбудеться презентація історичного дослідження Сергія Богана «Повстанці Одещини і Придністров’я: Антикомуністичний повстанський рух на Південному Заході України у  1920-1923 рр.  Історичний  нарис».
Антибільшовицький рух на українських землях у 20-х роках ХХ століття - це досі позбавлена об'єктивізму сторінка української історії. Упродовж цілої епохи правдиву історію цього руху ретельно приховували архіви, замовчували не лише представники правлячого в СРСР режиму, історики, а й самі колишні повстанці. Комуністична влада та її репресивний апарат навчили українців міцно тримати язика за зубами. Саме тому такий масовий збройний рух в Україні залишив по собі таку обмежену (порівняно з іншими історичними подіями ХХ століття) мемуарну та історичну літературу.
Утім приходить час, коли таємне стає відомим і коли з'являється можливість пролити світло на давноминуле, але не забуте.
Сергій Боган – кандидат історичних наук, дослідник повстанського антикомуністичного руху, повстанець за покликанням та способом життя. Ще у 1992 році, навесні, у сімнадцятирічному віці добровольцем брав участь у Придністровському збройному конфлікті в лавах УНА-УНСО.
Нині Сергій Боган заступник керівника Одеської обласної організації ВО «Свобоода».  
Прес-служба КМЦ «Інтермеццо»

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.