Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:27:02

Відкриття виставки живопису, графіки та колажу Дмитра Куровського "Дістанемось берега"

29.03.2014   17:00Агенцiя

29 березня о 17-00 в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбудеться презентація проекту Дмитра Куровського "Дістанемось берега"(mixed media, графіка, живопис, колаж).
Дмитро Куровський народився в 1971 році у Чернігові. Закінчив Харківський інститут мистецтв. Живе та працює в Чернігові. Музикант, художник, лідер музичного мультимедійного проекту Фоа-Хока.
Інтерес Дмитра Куровського до малювання ще з дитинства був викликаний музикою. Слухаючи у 80-і роки заборонені західні радіостанції, він познайомився з іншою культурою, захопився рок-музикою. Ці музичні враження, тоді ще підліток, переніс на папір. Так виникла серія образів – реальних та уявних рок-ідолів...
Це захоплення з роками тільки підсилювалося: концерти Фоа-Хока в Україні і за кордоном, знайомства з видатними особистостями – музикантами, художниками, поетами, надихали до створення нових робіт. Насьогодні їх налічується більше двохсот. Зараз мистець працює в таких напрямках і стилях, як: psychedelic urban-art, neo pop-art, abstract, art-brut, експериментує з новими техніками, які об’єднують арт, музику та абстрактний дизайн. Роботи Дмитра Куровського (графіка, колажі та об’єкти дизайну) знаходяться в приватних колекціях України, Німеччини, Іспанії , Росії та США.
В даній експозиції проекту “Дістанемось берега” представлені головним чином роботи 2013 - 2014-го років. Тут можна побачити портрети відомих діячів музики, субкультури XX та XХI століття, відчути подих свободи та віяння урбаністичного мистецтва сьогодення. Більшість робіт експозиції “Дістанемось берега” торкаються найболючіших тем та проблем суспільства наших днів. Це - своєрідний симбіоз жаху, сліз , болю та сподівань на краще. Усі ці рефлексії пов’язані зі складними процесами, котрі відбуваються в Україні та світі.
Також Дмитро Куровський представить серію робіт, присвячених легендарній “Midi Free Studio”, якій незабаром виповнюється 20 років. Ця експериментальна студія відома своїм поступальним яскравим творчим процесом і є частиною історії української музики та образотворчого мистецтва. Відомий київський DJ Boochyaman присвятить цій події свій музичний сет.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини