Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:06:06

Громадськість Чернігова вимагає від влади прибрати намет від храму Св. Катерини

24.05.2013   12:00Агенцiя

Громадська акція за участю патріотів Чернігова, відомих діячів, громадських активістів і звичайних людей, мета якої – добитися виконання законів України, а саме – нарешті прибрати незаконно встановлені релігійні споруди з території Національного архітектурно-історичного заповідника “Чернігів стародавній”, відбудеться 24 травня о 12.00 в конференц-залі готелю “Україна”.
За ініціативою Костянтина Іванова Медіа-центр «Моє місто» запросив чернігівців підписати та відправити відповідні звернення до мера Чернігова, начальника УМВС в Чернігівській області, прокуратури.
Для того, щоб прибрати споруди, що плюндрують не тільки символ нашого міста - храм Св. Великомучениці Катерини, а весь старовинний Вал, є всі законні підстави. Йдеться про порушення цілого ряду законів і нормативних актів (зокрема, пункту 5.5. Статуту заповідника, затвердженого наказом Мінкультури від 07.05.2012 р. № 447; ст. 6-1, ч. 4 ст. 33 Закону України «Про охорону культурної спадщини»; Закону України «Про пожежну безпеку», Правил пожежної безпеки в Україні; п. 10.11 «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова» тощо.

Увага! Громадська акція відбудеться 24 травня, вона не матиме жодного політичного чи релігійного забарвлення! Мова лише про виконання законів України та наведення порядку на території Валу – туристичної перлини Чернігова. Приєднуйтеся!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини