Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:35:59

Пожежно-рятувальні підрозділи Чернігова практично відпрацювали дії з ліквідації умовного витоку аміаку

18.05.2023   10:43Агенцiя

17 травня на території Чернігівського відділення ПРАТ “АБІНБЕВ ЕФЕС УКРАЇНА” проведені тактико-спеціальні навчання. За мету вони мали відпрацювати спільні дії підрозділів ГУ ДСНС України у Чернігівській області та аварійних формувань підприємства під час ліквідації наслідків аварії на хімічно небезпечному об’єкті.

Для довідки, в технологічному процесі підприємства використовується аміак, який являє собою небезпеку для персоналу об'єкту та прилеглих територій.
За легендою внаслідок розгерметизації ресивера в аміачно-холодильній станції стався витік небезпечної речовини, в результаті чого постраждав працівник підприємства. Оперативно було створено об'єктову комісію з питань техногенно-екологічної безпеки, штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру. Працівники спеціалізованої аварійної газорятувальної групи об`єкту провели обстеження дільниці, вжили заходів по ліквідації витоку аміаку та здійснили евакуацію умовно постраждалого.За сигналом диспетчера організовано і проведено екстрену евакуацію персоналу за межі зони хімічного забруднення.
За викликом на місце умовної аварії прибули підрозділи Головного управління ДСНС України у Чернігівській області в складі 24 чоловік особового складу та 3 одиниць спеціальної техніки. Фахівці відділення радіаційного та хімічно захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення провели розвідку щодо концентрацій небезпечної речовини та напрямку її розповсюдження. Також шляхом накладання спецзасобів припинили витікання аміаку. Рятувальники пожежно-рятувального підрозділу у захисних костюмах та апаратах захисту органів дихання і зору проклали магістральні лінії та здійснили осадження хмари аміаку розпиленими струменями води. Умовна аварія ліквідована.
Під час підведення підсумків, керівництвом навчань зазначено, що всі заходи, передбачені планом їх проведення, виконані на високому професійному рівні.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини