Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:45:59

На Чернігівщині продовжують працювати 76 пунктів вакцинації, більшість із них мають генератори

01.12.2022   10:58Агенцiя

Пункти вакцинації проти COVID-19 на Чернігівщині продовжують працювати попри перебої з електропостачанням.

Війна підвищує ризики поширення інфекцій, у тому числі COVID-19. Аби убезпечитися від тяжкого перебігу хвороби, краще вакцинуватися.
Як повідомила головна координаторка з вакцинальної кампанії в області Романа Сопотницька, у медзакладах Чернігівщини вакцини зберігаються з дотриманням температурного режиму.
За її словами, жодна вакцина не зіпсувалася незважаючи на часті відключення електрики. «Всі препарати зберігають у холодильниках при дотриманні холодового ланцюга», — наголосила Романа Сопотницька.
Зараз на Чернігівщині працюють 76 пунктів вакцинації проти COVID-19, більшість з них мають можливість резервного живлення від генераторів.
«За умови вимкнення світла на тривалий час, вакцини з пунктів щеплення без генераторів переміщують на тимчасове зберігання до найближчих медзакладів, що забезпечені генераторами, — повідомила координаторка.
Нагадуємо, що для отримання щеплення кожен може звернутися до пункту щеплення чи центру вакцинації проти COVID-19, при цьому не обов’язково мати декларацію з сімейним лікарем.
Через 5 місяців після первинного курсу щеплень з однієї дози вакцини Janssen або двох доз будь-якої іншої протиковідної вакцини слід зробити перше бустерне щеплення.
Якщо ви вже отримали бустерне щеплення і з того часу минуло понад 4 місяці, зробіть другий бустер.
Якщо ви пропустили термін введення бустерної дози, зробіть її якнайшвидше.
Неважливо, якою вакциною ви робитимете бустерне щеплення! Будь-яка комбінація вакцин дає високий рівень захисту від важкого перебігу та смерті від ковіду.

Знайти найближчий пункт вакцинації, можна за посиланням: https://cutt.ly/21RyCFs.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини