Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:03:50

Поліцейські спільно з СБУ завадили незаконному перетину державного кордону

12.08.2022   09:40Агенцiя

Два мешканці Чернігова за грошову винагороду запропонували знайомому переправити його через державний кордон. В ході спроби перетину поліцейські спільно з співробітниками СБУ затримали правопорушників.

В ході проведення оперативних заходів правоохоронці встановили, що два брати з Чернігова дізнались про намір свого знайомого перетнути державний кордон України поза пунктом пропуску. Зловмисники за грошову винагороду запропонували свою допомогу та розробили детальний план скоєння задуманого злочину.

Згідно з цим планом, вони всі мали разом виїхати автомобілем нібито на риболовлю. Прибувши на обране місце поблизу кордону, перетнути його на човні.

Під час реалізації злочинного задуму чоловіків затримали поліцейські спільно зі співробітниками СБУ.

В ході обшуку в автомобілі підозрюваних було виявлено гумовий човен, пістолет з набоями та 100 тисяч гривень. Згодом за місцем їхнього мешкання поліцейські виявили та вилучили автомат та набої до нього.

Слідчий слідчого управління поліції області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури готує повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна. 

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини