Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:03:25

На Чернігівщині триває розмінування транспортних шляхів

27.06.2022   18:18Агенцiя

Інженерно-саперні підрозділи Держспецтрансслужби Міністерства оборони України продовжують розмінування транспортної інфраструктури Чернігівщини.

Про це повідомляє Державна спеціальна служба транспорту МОУ.

Велика кількість не розірваних артилерійських та реактивних снарядів, мін, боєприпасів різного калібру залишилися після бойових дій на залізниці, об’єктах та прилеглих територіях, які зазнали значних руйнувань. Неподалік станції Сновськ на Дільниці Бахмач – Деревини сапери виявили два 152мм артилерійських снаряди під рейками. Хто автор такого способу підриву залізниці не відомо. Наразі тут сапери унеможливили руйнування колії та втрати людських життів.

Загалом групами розмінування Держспецтрансслужби МО України обстежено (Київська та Чернігівська області) більше тисячі кілометрів (1075) залізничних колій, 855 гектарів прилеглих територій. Виявлено та знешкоджено більше семи тисяч (7174) вибухонебезпечних предметів.

Над розмінуванням і визначенням забрудженої території також працюють сапери Збройних Сил України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 
 

Поступово повертаємо мешканців звільнених територій до безпечних умов життя.

Водночас закликаємо всіх дотримуватися заходів безпеки – не відвідувати не обстежені саперами території, не рухати підозрілі предмети. У разі виявлення таких предметів – відійти на безпечну відстань та повідомити про знахідку найближчим представникам правоохоронних органів або Державної служби України з надзвичайних ситуацій, або Збройних Сил України, або у месенджер сторінки Держспецтрансслужби у ФБ.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини