Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 18:03:22

Ніжинські ОСН діють як зв'язкові під час воєнних дій

22.06.2022   20:44Агенцiя

Начальник відділу з благоустрою, житлових питань, паркування, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко: "Ми мали бути опорою наших містян, ми мали бути спокоєм та довірою кожного"

 

Нічого на землі нема ціннішого за людські життя, тому в важкі військові часи завжди в першу чергу надається допомога людям.

Війна стала важким випробуванням для кожного, хто став її свідком, а Ніжин в період, коли нашу землю топтали ноги загарбників, став домом для багатьох переселенців. В місті панувала тривога, страх, але життя не зупинилось.

З нам поділилась свіжими спогадами про роботу свого відділу в період окупації Чернігівщини  Наталія Бойко:

- Те, що ми були на роботі цілодобово і практично відклали своє життя на інший план - навіть не обговорюється. З першими тривогами включились всі в допомогу. Знаходили житло для потребуючих, консультували людей з різних питань. Всі боялися і хвилювалися, і спілкування в цих обставинах виявилося рятівним для всіх.

Жінка розповідає, як доводилось поселяти людей, які приїхали в  Ніжин в будинки, де давно ніхто не жив. За допомогою відповідних служб в ті приміщення були підключені світло, газ, ніжинці ділились подушками, постільною білизною, одягом.

- Велика вдячність керівництву університету ім. Гоголя. Адже вони надали для тимчасового поселення людей свої гуртожитки, коменданти допомогли організували сам процес поселення, щоб було якомога менше стресу в людей.

В Ніжині вже багато років діє організація  "Червоний хрест" і під час того, як область була окупована ця організація разом із виконавчою службою взяла на себе деякі гуманітарні питання.

- Ми також допомагали нашим військовим, ТРО, намагались віднайти приміщення для них, щоб вони могли перепочити після чергування, зігрітися (адже на вулиці була практично зима). До цього залучили не лише місто, а і найближчі села.

Коли область була окупована, то в Ніжині ні на мить не припинялась робота комунальних служб, була організована допомога із транспортом для жителів, хто потребував переміщення в межах міста, забезпечення продуктами.

- Часто разом із відділом економіки доводилось знімати соціальну напругу в точках продажу продуктів. Люди в магазинах панікували, сварились, було складно заспокоїти, але все ж можливо. Виїжджали в магазин "Сільпо" та на місці спілкувались із покупцями.

В Ніжині цієї колючої весни було теж непросто, але влада потурбувалась про те, щоб місто було забезпечене продуктами, теплом та світлом.

 - До нас в місто в перші окупаційні тижні прибуло багато ромів. Особливо із сусідньої Носівки. В нашому та сусідніх населених пунктах поширена ця діаспора, але в цей час саме до нас прибуло їх немало. Люди були охоплені страхом за своє життя, боялись вбивств, гвалтувань, тому шукали прихистку де могли, а ми нікого не лишили на вулиці.

  В ці дні наше місто відкривало двері всім,  до нас приїхали навіть люди із далекого Кривого Рогу.

В Ніжині живе багато різних національностей, а в цей час, коли в країні війна, то всі стали однією великою і люблячою родиною, де все будується на взаєморозумінні та допомозі.

ОСН допомагали людям тримати зв'язок із міграційними службами, пенсійними фондами, банками, надавати відповіді на всі питання, які турбували людей, допомагали із оформленням документів.

- Нам в жодному разі не можна було показувати людям, які до нас приходили, що хтось із нас втомився, плаче чи опускає руки, адже ми мали бути опорою наших містян, ми мали бути їх спокоєм і довірою.

Зараз в Ніжині панує літо, всі ОСН зайняті питаннями благоустрою, порядками на своїх вулицях і допомогою Україні в здобутті перемоги.

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «EU4USociety». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини