Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:50:18

24 листопада: Цей день в Україні та в світі

24.11.2022   09:10Агенцiя

ДЕНЬ 274 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 274 RUSSIAN AGRESSION

24 листопада у світі відзначають Міжнародний день еволюції.

У США цього дня святкують День друзів, у Таджикистані – День Державного Прапора, у Туреччині – День учителя.

Православна церква вшановує пам'ять преподобного Феодора Студита

Міжнародний день еволюції
Міжнародний день еволюції присвячений річниці першої публікації Чарльза Дарвіна "Про походження видів". Саме 24 листопада 1859 р. публікація побачила світ і викликала справжній ажіотаж.
Англійському натуралісту знадобилося 20 років, щоб пояснити процес еволюції.
Відповідно до його теорії, еволюція – це зміна спадкових показників біологічних популяцій упродовж наступних поколінь. Передбачається, що врешті-решт кожна жива істота може простежити своє походження від бактерії, яка жила мільярди років тому.

День завоювання друзів
24 листопада 1888 - день народження Дейла Карнегі, американського письменника, педагога, автора книги "Як завоювати друзів і впливати на людей". На його честь у США щорічно 24 листопада відзначають "День завоювання друзів та впливу на людей".

Ще цього дня:
1969 - Договір про нерозповсюдження ядерної зброї ратифікований у США та СРСР (президент США Річард Ніксон підписав відповідний законопроєкт, договір був ратифікований Президією Верховної Ради СРСР);
1994 - В Україні розпочала свою діяльність місія ОБСЄ;
2004 – Центральна виборча комісія України оприлюднила офіційні результати виборів Президента України. Переможцем було визнано Віктора Януковича. Протокол підписали 11 членів комісії, один із яких Олександр Чупахин підписав його з позначкою, що цей документ "не відповідає волевиявленню українського народу". Не підписали протокол три члени ЦВК — Андрій Магера, Руслан Князевич та Ярослав Давидович.
2015 - Туреччина збила російський винищувач "СУ-24", який перетнув кордон між Сирією та Туреччиною. Як наслідок розгортання реакції, оголошено проведення позачергового засідання НАТО.

Іменини: Вікентій, Віктор, Євген, Максим, Степан, Федір.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини