Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:57:50

20 вересня - цей день в Україні і світі

20.09.2022   09:04Агенцiя

ДЕНЬ 209 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 209 RUSSIAN AGRESSION

20 вересня відзначають Міжнародну ніч кажанів, День спонтанних чаювань, День IT- професіоналів, Всесвітній день рису та День паельї. У Німеччині – День захисту дітей.

В Україні цього дня, 1991 року, Верховна Рада ухвалила постанову "Про створення Служби національної безпеки". Цією ж постановою було ліквідовано Комітет державної безпеки УРСР.

Православна церква вшановує пам'ять святого Луки. Ще сьогодні передсвято Різдва Пресвятої Богородиці.

Католики вшановують пам'ять святого Євстафія.

Міжнародна ніч кажанів

У 1997 році під егідою організації EuroBat (bat англ. кажан) безліч європейських країн відзначають Міжнародну ніч кажанів. Існує думка, що після Дня осіннього рівнодення (21 вересня) кажани збираються відлітати на зимівлю, а тому вони дуже вразливі та потребують посиленого захисту.

День IT

20 вересня 1954 року ЕОМ виконала першу програму першою мовою програмування високого рівня Фортран.

День паельї

Дата святкування обрана невипадково: саме в цей час в Іспанії закінчується збирання врожаю рису – головного інгредієнта цієї страви.

Існує безліч рецептів приготування паельї. Самі іспанці стверджують, що їх понад триста. Класична паелья, крім рису, містить 6-7 видів риби і морепродуктів, курку, біле вино, зелень і спеції. У деяких регіонах Іспанії готують паелью з квасолі.

Справжню паелью ніде не готують на вечерю, ви зможете замовити її лише на обід і мінімум на дві персони. Традиційно її подають просто в сковороді, якщо це не комплексний обід, коли страву вже розклали по тарілках. Якщо паелья з морепродуктами, то креветки, черепашки та інші морепродукти обов'язково мають бути нечищеними.

 

Іменини: Олександр, Андрій, Василь, Григорій, Євген, Іван, Лев, Михайло, Микола, Петро, Стефан.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.