Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:49:51

Казначейтво вчасно не проводить платежі. Міська рада звертається до Кабміну, Мінфіну, ОВА

22.09.2022   21:46Агенцiя

Казначейство не проводить вчасно платежі, що впливає на виконання необхідних робіт та заходів, які мають забезпечити проходження Черніговом цього осінньо-зимового періоду.

Чернігівська міська рада звертається до Кабміну, Мінфіну та Чернігівської ОВА аби там вирішили питання, яке стосується здійснення проплат органами Державної казначейської служби України.

Відповідне звернення було прийнято депутатами під час засідання сесії 21 вересня. Звернутися офіційно до Камбіну, Мінфіну та ОВА вимусила ситуація із несвоєчасним здійсненням органами Державної казначейської служби України платежів. 

Зважаючи на масштаби руйнувань приватного житла, шкіл, дитсадків, лікарень та об'єктів критичної інфраструктури, Чернігів уже в квітні розпочав підготовку до опалювального сезону, аварійно-відновлювальні роботи в закладах бюджетної сфери та багатоквартирних житлових будинках, придбання медичного обладнання для лікарень та техніки комунальним підприємствам замість знищеної тощо. Багато уваги приділяється заходам, які підвищують обороноздатність міста.

Вирішення всіх перелічених питань уповільнюється через затримку здійснення платежів казначейством. 

Станом на 15 вересня на рахунках розпорядників та одержувачів коштів бюджету Чернігова  знаходиться  142,3 млн грн. Це гроші загального та спеціального фондів (без урахування власних надходжень бюджетних установ) бюджету міста, які потребують оплати, із них — за незахищеними статтями витрат 108,7 млн грн. Зокрема:

  • 5,5 млн грн — видатки на оплату праці з нарахуваннями одержувачів бюджетних коштів; 

  • 15,9 млн грн за придбані будівельні та інші матеріали, а також виконані роботи з усунення аварій у бюджетних закладах, пошкоджених унаслідок російської військової агресії та облаштування споруд цивільного захисту (найпростіші укриття); 

  • 24,9 млн грн внеску до статутного капіталу КП “АТП-2528”, яке забезпечує санітарне очищення та прибирання міста, на оновлення (придбання) суттєво постраждалого парку техніки;

  • 2,6 млн грн внеску до статутного капіталу КП “Спецкомбінат комунально-побутового обслуговування” на відновлення будівлі котельні із заміною теплотехнічного обладнання та зовнішніх теплових мереж; 

  • 4 млн грн — на відновлення контактної мережі тролейбусного сполучення міста; 

  • 7,5 млн грн — внесок до статутного капіталу КП “Шкільне”  з метою забезпечення харчуванням школярів; 

  • 9,4 млн грн — видатки з благоустрою міста; 

  • 7,5 млн грн за послуги з проведення аварійно-відновлювальних робіт вулиць міста; 

  • 7,5 млн грн на проведення заходів та робіт з тероборони; 

  • 2,4 млн грн за аварійно-відновлювальні роботи житлового фонду міста.

Якщо ці кошти не будуть проведені, то це ставить під загрозу підготовку об’єктів ЖКГ, соціально-культурної сфери та інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років через неспроможність підрядних організацій вчасно завершити заплановані роботи, оскільки у виконавців не вистачає обігових коштів на закупівлю матеріалів та обладнання, необхідного для виконання зазначених робіт. 

З метою уникнення соціальної напруги, міська рада і звертається до Кабміну, Мінфіну, ОВА, аби там вирішили питання забезпечення своєчасного проведення платежів органами Державної казначейської служби України по бюджету Чернігівської міської тергромади

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини