Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:04:56

Волонтерська платформа гумдопомоги «Співдія» тепер є і в Чернігові

31.03.2022   16:21Агенцiя

Чернігівські айтівці спільно з волонтерами створили і запустили на початку березня сервіс доставки гуманітарної допомоги «Вкрай» через чат-бот в телеграмі.

У системі задіяли з півсотні волонтерів. Однак, за кілька тижнів, початкову стратегію довелося переглянути та об‘єднати чернігівську ініціативу із проєктом «Співдія», що має централізовану підтримку, інформує співзасновник Dots Platform Ярослав Циганенко, компанії-ініціатора сервісу «Вкрай».

Через складне становище в Чернігові та наявну гуманітарну катастрофу, брак світла, води, опалення прийом замовлень призупинений, пише Ярослав.

- Ми намагаємося розвезти ті, які вже є в системі. Проте є складнощі, пов’язані з доступністю волонтерів, продуктів, ліків. Для того, щоб бути ефективнішими в вирішенні наших задач, ми об’єдналися з волонтерською ініціативою «Співдія». Вона координується за підтримки Офісу Президента України, має доступ до гуманітарної допомоги, будує хаби видачі замовлень в містах України.

Dots Platform буде використовуватися для організації «доставки останньої милі» - від хабів до людей, які потребують допомоги, інформує Циганенко. До платформи вже підключаються волонтери, які в спеціальному додатку зможуть обрати райони міста, брати замовлення на доставку, забирати їх в хабах і доставляти людям. Наразі така модель протестована в Києві в пілотному режимі і її готові масштабувати.

- Також активно вивчаємо всі додаткові варіанти стосовно збору і доставки гуманітарної допомоги безпосередньо в Чернігів. Дайте знати, якщо ви можете бути корисними, - зазначив айтівець.

Ярослав Циганенко - добре відомий у Чернігові підприємець, насамперед, завдяки сервісу доставки ресторанної їжі Mister.Am.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини