Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:22:03

Прокуратура в суді вимагає визнати недійсними додаткові угоди до договорів про закупівлю палива

22.02.2022   11:19Агенцiя

Прилуцька окружна прокуратура проводить системну роботу, спрямовану на недопущення фактів порушення інтересів держави при здійсненні закупівель за бюджетні кошти.

 

З метою поновлення інтересів держави прокуратурою вживаються заходи представницького реагування.

Зокрема, ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 16.02.2022 порушено провадження за позовом Прилуцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Північного офісу Держаудитслужби України, Малодівицької селищної ради Прилуцького району про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю природного газу та стягнення майже 150 тис. грн.

Про недобросовісні підходи до формування ціни на газ з боку постачальника свідчить умисне заниження ціни на газове пальне з метою перемоги у закупівлі і факт укладення додаткової угоди наступного дня після підписання основного договору.

Укладення таких додаткових угод щодо зміни ціни на товар (зменшення) за відсутності підстав для цього, визначених Законом, спотворює результати торгів та нівелює економію, яку було отримано під час підписання договору. Можливість зміни ціни договору внаслідок недобросовісних дій сторони договору робить результат закупівлі невизначеним та тягне за собою неефективне використання бюджетних коштів, що є прямим порушенням принципів процедури закупівлі, визначених преамбулою та ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі».

Робота на цьому напрямку триває.

 

Прилуцька окружна прокуратура

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини