Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:18:00

У Чернігові рятувальники практично відпрацювали дії з ліквідації умовної пожежі в готелі

22.02.2022   11:08Агенцiя

21 лютого підрозділами Головного управління ДСНС України у Чернігівській області проведені практичні заняття з ліквідації умовної пожежі в готелі "RIVERSIDE", розташованому по вул. Шевченка, 103-а, у Чернігові.

Перед їх початком відбулася теоретична частина, під час якої рятувальники роз`яснили керівництву та обслуговуючому персоналу об`єкту порядок дій при виникненні пожеж та надзвичайних подій.
За легендою навчань, внаслідок загоряння в одному з номерів на 3-му поверсі будівлі та щільного задимлення коридорів, одна людина опинилась відрізаною від шляхів евакуації та кликала на допомогу. Оперативно за викликом до місця події прибуло 4 одиниці спеціальної техніки та 21 чоловік особового складу пожежно-рятувальних підрозділів міста на автоцистернах і автодрабині. Відразу ж було налагоджено взаємодію з адміністрацією об`єкту, з'ясовано ситуацію, проведено оперативне розгортання сил та засобів. Рятувальники в апаратах захисту органів дихання та зору подали пожежні стволи безпосередньо на гасіння осередку займання та за допомогою автодрабини врятували умовного постраждалого з небезпечної зони. Також надзвичайниками здійснено обстеження номерів на вище та нижче розташованих поверхах з метою проведення повної евакуації гостей та обслуговуючого персоналу готелю.
Під час навчань вогнеборці більш детально вивчили оперативно-тактичну характеристику об'єкту й провели перевірку найближчих джерел зовнішнього протипожежного водопостачання.
В цілому, як показали дані навчання підрозділи оперативно-рятувальної служби на належному професійному рівні виконали в повному обсязі поставлені завдання щодо дій за призначенням.
 

 

ГУ Державної служби України з НС у Чернігівській області


Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини