Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:30:40

Сергій ВАСИЛИНА: Від правопорядку, законності та верховенства права залежить добробут людей

16.02.2022   15:24Агенцiя

У 2021 році прокурорами Чернігівської області заявлено позовів на захист інтересів держави на загальну суму 1, 9 млрд грн. Вартість активів, щодо яких судами постановлено рішень про задоволення вимог прокурора склала 1,3 млрд грн

Вартість активів, щодо яких реально захищено інтереси держави – 0,8 млрд грн. Площа земель протиправне надання яких попереджено, або вже повернуто з незаконного володіння - 2214 га.

Ці цифри були наведені 15 лютого під час наради, на якій обговорено результати діяльності Чернігівської обласної прокуратури у 2021 році, а  також визначено пріоритетні напрями прокурорської діяльності та основні завдання на поточний рік. У нараді, яку провів керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій ВАСИЛИНА,  взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, начальники структурних підрозділів та керівники окружних прокуратур.

У ході наради відзначено активізацію органів прокуратури області на пріоритетних напрямах діяльності, у сферах земельних та бюджетних правовідносин, протидії корупційним правопорушенням.
Зокрема у сфері земельних відносин до суду направлено 33 обвинувальні акти проти 21 у 2020 році, у яких встановлені збитки на суму 687 тис. грн, з яких 544 тис. грн відшкодовано добровільно. У бюджетній сфері до суду направлено 42 обвинувальні акти щодо кримінальних правопорушень зазначеної категорії проти 31 у 2020 році.

Продовжено системну роботу з розкриття корупційних кримінальних правопорушень - до суду направлено 72 обвинувальні акти.
Посилено ефективність протидії організованій злочинності. У минулому році виявлено 9 організованих злочинних груп, учасниками яких вчинено 125 злочинів.

Як відзначив Сергій ВАСИЛИНА, одне з першочергових завдань оновленої прокуратури - захист інтересів суспільства.
- Кошти, які завдяки зусиллям прокурорів були повернуті державі та громадам сьогодні спрямовано на фінансування обласних програм, витрачено на потреби територіальних громад, на розвиток шкіл, лікарень, об’єктів інфраструктури. Цього б не вдалося добитися без ефективної координації правоохоронних та інших державних органів регіону, - наголосив керівник обласної прокуратури.
За результатами обговорення розроблено план заходів обласної прокуратури на I півріччя 2022 року, спрямованих на виконання визначених завдань

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.