Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:38:08

Поліція Чернігівщини спільно з СБУ затримала причетного до торгівлі людьми іноземця, якого розшукував Інтерпол

16.02.2022   07:55Агенцiя

15 лютого відділ міграційної поліції Чернігівщини спільно зі Службою безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області припинив діяльність міжнародної групи торгівців людьми. Ймовірного організатора, якого розшукував Інтерпол, затримали в Чернігові.

Правоохоронці встановили, що зловмисники вербували українських жінок для продажу у сексуальне рабство до Німеччини під виглядом працевлаштування на високооплачувану роботу.

За оперативними даними, до організації каналу постачання секс-рабинь за кордон причетний 29-річний громадянин однієї з країн Євросоюзу. Ця особа перебуває у міжнародному розшуку за скоєння кримінального злочину.

Зловмисник підшуковував кандидаток через особисті контакти та у популярних соціальних мережах. Орієнтувався на жінок, які мали фінансові труднощі, і пропонував нібито легальне працевлаштування в Європі. Отримавши згоду жінки, ділок покривав всі її витрати на оформлення документів для виїзду за кордон та переїзд до місця роботи. Таким чином, «заробітчанка» потрапляла у боргову залежність від свого майбутнього «роботодавця».

За кожну завербовану та переправлену за кордон жінку зловмисник отримував від своїх закордонних партнерів від 2-х до 3-х тисяч євро.

У результаті проведених оперативних заходів, правоохоронці запобігли незаконному переправленню за кордон трьох жінок з Чернігова. Організатора каналу затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом поліція відкрила провадження за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми), що карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з можливою конфіскацією майна.

Нині триває досудове розслідування. Встановлюються всі особи, що можуть бути причетні до протиправної оборудки.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.