Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:30:43

На територіальну оборону з обласного бюджету додатково виділено 10 мільйонів гривень

15.02.2022   15:56Агенцiя

Зміни до Програми впровадження пілотного проєкту з організації територіальної оборони Чернігівської області на 2021-2022 роки підтримали депутати на сьогоднішньому засіданні позачергової сесії облради. Відтак цього року з обласного бюджету для посилення спроможності наших частин тероборони (ТрО) буде додатково виділено 10 мільйонів гривень.


Таке рішення викликане тим, що з 1 січня поточного року вступив в дію Закон України «Про основи національного спротиву», яким започатковуються нові підходи до організації ТрО. Відбулися зміни й у військово-політичній ситуації, що складається навколо України, в тому числі Чернігівської прикордонної області.

Батальйони територіальної оборони, як зазначив голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус, входять до складу Збройних сил України, тому фінансуватимуться з державного бюджету. Однак наразі необхідна підтримка і з місцевої скарбниці.

Чимало вже зроблено — підрозділи отримали приміщення у районах, першочергові ресурси, допомогу з ремонтами.

Додаткові кошти допоможуть же якнайшвидше привести до повної готовності пункт управління штабу зони та штабу бригади тероборони, місця дислокації підрозділів. У планах — укомплектувати їх технікою, засобами зв’язку, меблями та іншим, а також допомогти з організацією навчань особового складу.

    — Зараз ми маємо бути спокійними. Для цього є всі підстави. Бути згуртованими, — звернувся до учасників пленарного засідання В’ячеслав Чаус. — Завтрашній день, 16 лютого, Указом Президента України оголошено Днем єднання. Закликаю усіх голів громад, усіх керівників і депутатів цього дня приєднатися до запланованих заходів. Не забуваймо, що нам є заради чого жити в Україні.

В’ячеслав Чаус наголосив, що попри напружену ситуацію Чернігівщина має чимало амбітних планів з розбудови та розвитку, зокрема і в рамках програми «Велике будівництво», і невдовзі область повернеться до їхнього обговорення.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини