Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:14:52

У Чернігові кількість хворих на COVID-19 продовжує рекордно збільшуватися

08.02.2022   15:55Агенцiя

У Чернігові продовжує рекордно збільшуватися кількість нових випадків захворювань на коронавірусну інфекцію. За минулий тиждень на COVID-19 захворіли 3025 осіб.

Кількість тих, хто одужав – 673, госпіталізували - 131 пацієнта з ковідом, а виписали з лікарні - тільки 76. На жаль, були й померлі - 8 осіб. Такі статистичні дані назвав генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на щотижневій розширеній нараді у міській раді сьогодні, 8 лютого.

Він доповів, що у стаціонарах міських лікарень зараз загалом 190 осіб із встановленим діагнозом COVID-19. З них 109 отримують кисневу терапію, 4 – на апаратах ШВЛ.

Якщо порівнювати лютий цього року й минулого, то зараз кількість хворих у десятки разів більша. Зокрема, кількість госпіталізованих – 123 проти 53, кількість тих, хто отримує кисневу підтримку – 109 проти 68 осіб.  

З цього приводу чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до своїх підлеглих, а також до всіх чернігівців з проханням при перших симптомах захворювання залишатися вдома, а також не приводити й не відправляти дітей з ознаками хвороби до дитсадків та шкіл.

- Стан поширення захворюваності – досить загрозливий. Зараз у стаціонарі знаходиться 190 чоловік і знову збільшується кількість важких хворих. Хоча ми казали, що штам «Омікрон» з легкою формою. За моїми відчуттями та спостереженнями минулих рокаів це - остання хвиля перед потеплінням. Тож прошу найближчі два-три тижні більш відповідально відноситися до заходів безпеки, зокрема, засобів захисту, дистанції тощо. Якщо якийсь незрозумілий стан здоров’я – залишіться вдома, це ж стосується і дітей, - наголосив він.

Владислав Кухар проінформував також про те, що темпи вакцинації населення проти COVID-19 значно знизилися як у пунктах, так і в центрах масової вакцинації. Наразі повністю завершили курс вакцинації 109 963 особи, або 46,8% дорослого населення міста. Третю бустерну дозу отримали 3 716 осіб, або 1,6% населення. У середньому, в Чернігові щодня зараз вакцинується від 150 до 200 осіб.

Зважаючи на таку ситуацію, вирішили тимчасово закрити центр масової вакцинації, розташований у колишній Деснянській районній раді, який працював тільки у вихідні. Якщо кількість бажаючих вакцинуватися збільшуватиметься, то центри відкриватимуть знову.

- У цей центр приходить дуже мала кількість бажаючих отримати щеплення. Нерентабельно тримати там велику бригаду медиків, враховуючи, що вакцинуватися приходить лише 20-30 осіб і не більше. Тому закликаю всіх звертатися до центрів, розташованих у торгових центрах «ЦУМ» та «Голлівуд», або до поліклінік за місцем проживання, - звернувся до чернігівців керівник міської лікарні №2.

За словами начальника управління освіти міської ради Василя Білогури, заклади освіти наразі працюють у залежності від епідемічної ситуації окремо по кожному закладу. У дошкільних закладах освіти сьогодні на самоізоляції знаходяться 14 груп. У двох садочках: №24 та №45 - призупинений освітній процес, у зв’язку з тим, що захворіли працівники харчоблоків, без яких робота закладів неможлива. Відвідуваність дітей – на рівні 50-55%, зокрема, по хворобі – 6%.

У деяких школах міста з понеділка відновився освітній процес у звичайному режимі. Ситуація по закладах постійно моніториться (у т. ч. за опитуванням батьків) і коригується залежно від кількості хворих.

                                 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини