Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:30:42

На Чернігівщині тривають заходи з ліквідації спалаху африканської чуми свиней

07.02.2022   15:37Агенцiя

Фахівці структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області продовжують здійснювати комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію вогнища африканської чуми свиней, виявленого у ТОВ «Добрянкаінвестліс».

Нині тривають організаційні заходи з ліквідації і недопущення розповсюдження вірусу АЧС відповідно до розробленого Плану та Інструкції з профілактики і боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 року №111.

Згідно з рішенням ДНПК при Чернігівській РДА №2 від 24.01.2022 зоною епізоотичного вогнища визначено територію мисливських угідь ТОВ «Добрянкаінвестліс» Олександрівського лісництва (64 квартал). Також встановлено зону захисту, яка охоплює територію лісових та мисливських угідь, що безпосередньо межують з епізоотичним вогнищем у радіусі 3 кілометрів. Територія радіусом 10 кілометрів від зовнішніх меж зони захисту визначена як зона спостереження. До неї потрапили такі села Чернігівського району, як Лавинь Ріпкинської та Залісся, Перерост і Черецьке – Городнянської територіальних громад.

Для роботи в епізоотичному вогнищі створені 8 робочих груп, котрі займаються встановленням чисельності та проведенням депопуляції диких кабанів у мисливському господарстві ТОВ «Добрянкаінвестліс». Навколо 64 кварталу ТОВ «Добрянкаінвестліс» розмішені шлагбауми та інформаційні таблички «Карантин АЧС». Заборонено рух населення через вогнище та зону захисту. Крім того, проводяться обходи угідь мисливського господарства ТОВ «Добрянкаінвестліс» для виявлення трупів диких кабанів з метою їх утилізації (трупів не виявлено). За період встановленого карантину відстріляно та утилізовано шляхом спалювання 10 туш диких свиней.

Фахівці державної ветмедицини забезпечують дезінфекцію місць доставки туш тварин, транспорту, задіяного під час виконання заходів, спецодягу і спецвзуття спеціалістів по завершенні роботи та перед виходом із території мисливських угідь (продезінфіковано 16 об’єктів загальною площею 90 м²).

Також здійснено облік усього поголів’я свиней, що утримуються у господарствах населених пунктів зони нагляду (загалом 29 голів).

Заходи з ліквідації спалаху АЧС тривають.


ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини