Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:10:02

Комп’ютерне моделювання покаже доцільність руху по колу на перехресті пр. Миру – Героїв Чорнобиля

02.02.2022   10:30Агенцiя

Про затори та можливості зміни напряму дорожнього руху на перехресті просп. Миру - вул. Героїв Чорнобиля - вул. Козацька йшлося сьогодні на щотижневій нараді у міській раді.

Підняте це питання у одному з депутатських звернень, повідомив міський голова Владислав Атрошенко.

Начальник управління ЖКГ Ярослав Куц відповів, що питання зміни руху буде винесено на розгляд комісії з питань безпеки дорожнього руху. Але патрульна поліція навряд чи його погодить. По просп. Миру рух в обох напрямах із трьох смуг переходить у одну, що йде прямо, інші дві повертають направо і наліво відповідно. Розвантаження перехрестя можливе виключно через організацію руху по колу.

Наразі у розробці комп'ютерна модель кругового руху перехрестям, повідомив Ярослав Куц. Фактична інформація для моделювання отримується зйомкою квадрокоптером у годину пік. Мова йде про кількість автомобілів, що перетинає перехрестя в найзавантаженіші періоди. У моделі враховується також збільшення транспорту на дорогах міста, що очікується в найближчі роки.

На основі отриманих даних буде вирішуватися доцільність подальших робіт у майбутньому.

Міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що рух по колу, хоч і передбачає зупинки для пропуску авто зліва, але час на зупинку і рушання у загальному значно зменшується. Це – найефективніша розв’язка не в часи пік. У пікові години все-одно буде скупчення машин. Але у інший час фактично немає червоного світла, тож ніхто нікому не заважає. Загалом, питання реорганізації руху перехрестям поки вивчається.

 

За інформацією Управління ЖКГ Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.