Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:08:12

В Чернігові стартував соціальний медійний проект "Новий старт"

31.01.2022   10:21Агенцiя

В Чернігові стартував соціальний медійний проект, що має на меті нагадати людям віку 40+, 50+ і 60+: нічого не буває запізно, поки ми живі. Можна здобути новий фах чи розпочати власну справу.

Можна приділити увагу тій сфері, до якої завжди «лежала душа». Можна перетворити хобі на вдалий бізнес. Можна налагодити взаємини з близькими, щасливо вийти заміж чи одружитися, створити гармонійну родину тощо.

Цей проект називається «Новий старт», його ініціює колектив газети «НК». На сторінках видання вже стартувала тематична рубрика «Новий старт у 40+». Це успішні історії жителів району, які наважилися кардинально змінити своє життя після 40-50 років, знайшли своє покликання, успішно реалізувалися, створили бізнес тощо.

 - Під час зустрічей з нашими дописувачами, прихильниками, в ході інтерв’ю з героями частенько лунає думка, що «після 45 років вже запізно…», «будемо якось доживати». Запізно змінюватися, навчатися, опановувати нову сферу діяльності. Тому наша мета - показати читачам, що ніколи не буває запізно втілювати свої мрії чи змінювати життя на краще! Варто повірити в те, що це можливо, повірити в свої сили! – розповідає керівниця проекту, редакторка газети «НК» Наталія Бушай.

Ще один компонент проекту – освітній фестиваль «Новий старт» для цільової аудиторії 40+, а також зацікавлених роботодавців, представників навчальних закладів, ГО. Фестиваль буде складатися з тематичних блоків. В ході першого слово отримають представники Чернігівського районного центру зайнятості, Агенції регіонального розвитку, ГО «Спілка жінок Чернігівщини» тощо. Вони розкажуть про економічні, фінансові та освітні можливості для людей старшого віку.

Другий тематичний блок буде присвячений практиці: що писати в резюме? де шукати ідеї для власної справи? як наважитися щось змінити в житті? які упередження та страхи можуть стати вам на перешкоді? Спікери - це кар’єрні консультанти, психологи, коучі.

Наступний блок – безпосередньо успішні історії жителів Чернігівського району. І, нарешті, творча частина, у якій візьмуть участь музиканти, поети, художники, майстри, що реалізують свої таланти в дорослому віці. Хто зацікавлений, будемо раді партнерству!

Проект «Новий старт у 40+» прагне привернути увагу нашого суспільства до такого явища, як ейджизм (дискримінація людей за віком). Досвідчені кваліфіковані зрілі кадри часто опиняються поза увагою рекрутерів. Водночас, роботодавці Чернігівщини нарікають на брак фахівців. Може, варто змінювати погляд і підходи?

Зокрема, в США люди старшого віку успішно навчаються в університетах, опановують нові сучасні спеціальності, змінюють фах (коли діти підростають і залишають батьківську оселю, батькам саме час подумати: до якої справи лежить душа? Чим насправді хочеться займатися?). Все більш популярною стає теорія «нового старту» або «ще одного життя».

Йдеться про те, що після 40 років люди починають частіше прислухатися до себе, до своїх потреб, і шукати ту сферу діяльності, що найбільше відповідає їх цінностям, інтересам, уподобанням. Так, успішні топ-менеджери змінюють фах і переїздять до сільської глибинки, аби доглядати коней чи вирощувати квіти. Це не сприймається як дивацтво. Люди намагаються жити більш усвідомленими і екологічним життям.

Не секрет, що населення ЄС та України зокрема стрімко старішає, і вже зараз варто говорити про «срібну економіку» (економіка, що враховує інтереси та потреби людей зрілого віку), а також робити кроки, щоб люди віком 40+, 50+, 60+ були більш адоволені життям й мали можливості для творчої та професійної самореалізації.

* * *

Проект «Новий старт у 40+» реалізується редакцією газети «НК» в рамках програми Асоціації професійних журналістів та рекламістів Житомирщини «Менторинговий курс інституційного розвитку локальних медіа Житомирської, Сумської та Чернігівської областей «ЗМІ нових громад», що здійснюється у партнерстві з ГО «Сумський прес-клуб» (Суми),  ГО «Медіа-центр «Моє місто» (Чернігів) і ГО «Інститут Креативних Інновацій» за фінансової підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.